mzah Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Po kilku latach przerwy jesli chodzi o posiadanie komputera stacjonarnego w domu - przyszedl dla mnie czas uzupelnienia notebooka o cos mniej mobilnego. Tak jak wybor samego pudla (np z purepc) jest bardziej niż prosty - tak wybor monitora to juz troche wiecej zagadek :-) Komputer stacjonarny chcialem zakupic juz jakis czas temu: wpadlem wtedy na to ze warto byloby sprobowac czegos innego niz matryca TN - wybor padl wtedy na della 2209wa. Zakup jakos nie doszedl do skutku - niedawno zaczalem od nowa przegladac fora by sprawdzic czy nie pojawil sie jakis godny nastepca i po kilku h poszukiwan wybralem 3 interesujace mnie produkty: - HP ZR24W (na plus: cena ;-) - HP LP2475W (maly input lag) - Dell U2410 (sentyment ;-) Jak widac interesuje mnie 24" i kwota <2k Teraz jesli chodzi o potrzeby: nie mam absolutnie nic z grafika ;-) Chce z ciekawosci monitor o lepszej (innej) matrycy a uzywal go bede pewnie mniej wiecej tak: - 60% czas internet/tekst (programista) - 20% film - 20% gry (tylko ze szybkie: lubie call of duty dla relaksu ;-) Tu podstawowe pytanie: czy warto przy takich potrzebach dac 2k PLN za np LP2475W czy moze juz przy ZR24W bede zachwycony wyzsza jakoscia. Moze tez calkiem zle szukam i porzadna TN wystarczy (a i moj cod bedzie np lepiej chodzil na mniejszym input lagu :-) Nigdy jakos za uwaznie nie przygladalem sie na zywo czemus innemu niz TN - tak wiec efekt po zakupie bedzie dla mnie niespodzianka i chcialbym byc z niej zadowolony ; - ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 ja ostatnio przesiadłem sie z Acera 22" TN 1680x1050 16:10 na HP ZR24W i jestem zadowolony, na ISP mniej oczy bolą szczególnie gdy ma sie odblaski w słoneczny dzień jak u mnie jakość generalnie może troche lepsza, wieksza ostrość jest. trzeba troche czasu napewno poświecić na kalibracje, ja jeszcze dobrze nie ustawiłem - brak czasu na fabrycznych za bardzo wali po oczach. generalnie monitor polecam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...