Krzysiek Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Doczytał się ktos może kiedy wyjdą nowe radeony i czy będą na agp x4??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steeler Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Cytat Doczytał się ktos może kiedy wyjdą nowe radeony i czy będą na agp x4??? Wydaje mi sie, ze na AGPx8 i z obsluga DirectX 9. Premiera - mniej wiecej we wrzesniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Ale to tylko przypuszczenia... :(. Teraz nie wiem czy na to czekać, czy kupowac radeona 8500, a nigdzie nie moge nic znaleźć o agp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Cytat Cytat Doczytał się ktos może kiedy wyjdą nowe radeony i czy będą na agp x4??? Wydaje mi sie, ze na AGPx8 i z obsluga DirectX 9. Premiera - mniej wiecej we wrzesniu. Mam nadzieje ze Ci sie dobrze wydaje. Moze premiero pokryje sie z premierą Duke Nukem Forever :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Chyba faktycznie wypuszczą je (r300) na agp x8... a szkoda :(. Bo przyrost mocy ma być niewielki, bo coś około 2,5%... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Cytat Chyba faktycznie wypuszczą je (r300) na agp x8... a szkoda :(. Bo przyrost mocy ma być niewielki, bo coś około 2,5%... bo to jest wlasnie marketing, byle lama (czyli wiekszosc userow ;) ) mysli ze to jest 2 razy szybciej, a tu tylko 2,5%, na pewno bedzie agp 8, taka jest cena postepu..., a jak wypuscza to cie zabija cena, tego mzesz byc pewien hehehhe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Cytat Cytat Chyba faktycznie wypuszczą je (r300) na agp x8... a szkoda :(. Bo przyrost mocy ma być niewielki, bo coś około 2,5%... bo to jest wlasnie marketing, byle lama (czyli wiekszosc userow ;) ) mysli ze to jest 2 razy szybciej, a tu tylko 2,5%, na pewno bedzie agp 8, taka jest cena postepu..., a jak wypuscza to cie zabija cena, tego mzesz byc pewien hehehhe Prędzej czy póxniej muszą tak zrobić by sie nowy standard przyjął (AGPx8). Następne karty będą miały większy przyrost mocy względem AGPx4. A wten sposób będą mogły wejść łatwiej na rynek gdy będą miały wsparcie ze strony producentów płyt głownych co do AGPx8. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Parę danych technicznych R300, jakby ktoś nie pamiętał. - Technologia wykonania : 0.15 mikrona (produkcja : TSMC) - Zegar taktujący rdzeń GPU : 350 MHz - Zegar taktujący pamięć : 400 MHz (efektywnie : 800 MHz w trybie DDR) - Potoki renderujące : Osiem, po dwie jednostki teksturujące na potok - Maksymalna wydajność T&L : 150 milionów trójkątów na sekundę - Vertex Shader 2.06 - Pixel Shaders 2.0 - Pełne wsparcie DirectX 9.0 - HyperZ III - HydraVision - Sprzętowy dekoder MPEG-1/2/4 - Sprzętowe wsparcie DVD (Kompensacja ruchu i DCT/IDCT) Jak widzicie ATi cały czas dla mnie jest trochę opóźnione w rozwoju. NV przenosi się na 0.13um, a ATi swoje nowe dziecko wydaje w 0.15um.... Ps. Premiera układu na początku sierpnia (nieoficjalnie oczywiscie). Info z FrazPc.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Cytat Gr00bY Mazur"] Jak widzicie ATi cały czas dla mnie jest trochę opóźnione w rozwoju. NV przenosi się na 0.13um, a ATi swoje nowe dziecko wydaje w 0.15um.... Ps. Premiera układu na początku sierpnia (nieoficjalnie oczywiscie). Info z FrazPc.pl to fakt ja już miałem swoje gf2ti(wszystkie ti były 0.15 tym się różniły od pro) w technologii 0.15 ale to jeszcze o niczym nie świadczy bo minimalizacja pozwala na wyższe taktowania i zmniejsza wydzielanie ciepła a jak widać w przypadku AMD nie przeszkadza to w uzyskaniu sporej wydajności na "większych" układach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...