Skocz do zawartości
timmon24

rozlaczajacy się internet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam system win xp pro za przeglądarkę firefoxa .Moje lacze internetowe to Netia 2 mb .Mam taki problem ze internet sam sie rozlacza i by ponownie dzialal musze uruchomic komputer .Ok uruchomie pochodzi tak 10 min i znowu się rozłacza i ponowny reset kompa .Bede miał szczescie jak dam radę wysłać tego posta na forum .Aha pojawia się czasem komunikat Kabel został odpięty ale sprawdzałem wielokrotnie bardzo dokładnie i kabel pod karte sieciowa jest dobrze podpiety lamka miga . Czasem jak pojawi sie ten komunikat poruszam kablem i dziala ale co z tego jak po chwili znowu zrywa polaczenie z netem . W czym jest problem ? Czy to może być wina karty sieciowej ? Wiem że to nie z winy operatora bo przeciez jak pisalem uruchamiam komputer i internet ponownie działa . Spotkal sie ktos z was z podobnym problemem ? a może instalacje win xp ponownie pomoże w przeciwnym razie będę musiał dzwonic do operatora .

Zapora win XP itp rzeczy wszystko powyłaczane i dodam że wczesniej nie mialem tego typu niespodzianek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzales na innym kablu(skretce)? Sprawdzales czy jest ok po USB? Jak problem jest dalej przeistaluj stos TCP/IP XP TCP/IP Repair 1.0 - Narzędzia sieciowe - Inne - Programy Freeware - Najnowsze Programy - eProgramy.net - pobierz, ściągnij, do ściągnięcia, download

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli masz zaciskacz do RJ-45, to problemu nie widzę- ucinasz kawałek przy wtyczce, bierzesz nową końcówkę i zaciskasz od nowa.

Inne rozwiązanie- brak zaciskacza:

Wypinasz kabel z karty sieciowej, próbujesz wcisnąć kabel do końcówki- i liczysz że może się poprawi.

Tą samą czynność wykonujesz przy routerze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi