Michal001 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Witam. Mam prośbę o ocenę zestawu który złożyłem i jeśli coś tam zrobiłem źle albo można złożyć coś lepszego to chętnie posłucham jako, że ostatni komputer składałem sobie dawno temu i już się 'trochę' pozmieniało. Na komputer mam 2200 i za bardzo tego przekroczyć nie mogę a części najlepiej żeby były z tego sklepu: Enter - Sprzęt komputerowy w najniższych cenach w Regionie! . Komputer głownie do pracy, filmów, gier i raczej żadnego OC nie będzie. Procesor: 334zł // AMD Phenom II X2 550 3.1 GHz Enter - Sprzęt komputerowy w najniższych cenach w Regionie! Płyta główna: 263zł // MSI 770 C45 PCI-E AM3 Enter - Sprzęt komputerowy w najniższych cenach w Regionie! Pamięć RAM: 347zł // DDR3-4096 MB 1333 MHz Goodram CL9 Dual Enter - Sprzęt komputerowy w najniższych cenach w Regionie! Karta graficzna: 610zł // ATI HD5770 1024MB/128b Asus DDR5 Enter - Sprzęt komputerowy w najniższych cenach w Regionie! Zasilacz : 255zł // 530 ATX BeQuiet PurePower L7 Enter - Sprzęt komputerowy w najniższych cenach w Regionie! Dysk: 160zł // HDD Samsung 500GB/7200/300/16 Enter - Sprzęt komputerowy w najniższych cenach w Regionie! Napęd: 90zł // Napęd DVD-RW Samsung SH-S223L czarny SATA OEM Enter - Sprzęt komputerowy w najniższych cenach w Regionie! Obudowa: 144zł // CoolerMaster ELITE RC-333 Enter - Sprzęt komputerowy w najniższych cenach w Regionie! Razem: 2203zł z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zestaw ok. 2 razy to wyjdzie trochę taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 I to mi się podoba, widać że najpierw sam poszukałeś a potem zapytałeś czy będzie OK i tak jak napisał andrew zestaw jest złożony bardzo dobrze. Ewentualnie jeżeli byś chciał to możesz 7zł dopłacić do tego zasilacza: Enter - Sprzęt komputerowy w najniższych cenach w Regionie! - ma odpinane kable, łatwiej będzie uporządkować wszystko w obudowie, ale to tylko "opcja", ten BQ jest jak najbardziej OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 (edytowane) Ramy jak napisal andrew, zasilacz na StealthXStream 2 500W (mozna go dostac za niecale 200zł.), bude na CM elite 310, naped jakis OEM po taniosci za 60zł. Sumujac to wszystko byc moze zaoszczedzilbys te 100-150zł. i w takim wypadku wystarczylo by na GTX'a 460. Edytowane 29 Sierpnia 2010 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 A ja mam jeszcze jedno pytanie: Jaki masz monitor? W jakiej rozdzielczości grasz? Bo może starczyłaby wersja 512MB tej karty, te 1GB może by się przydało w FullHD, ale jak pokazują testy to są rzadkie przypadki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...