Skocz do zawartości
Bistol

Kropki na ekranie przy ładowaniu systemu i w niektórych grach.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Nie za bardzo wiedziałem gdzie opisać ten problem więc jeśli jest coś nie tak proszę o przeniesienie.Mianowicie polega on na tym, że ostatnio przy ładowaniu systemu i w niektórych grach na ekranie pojawiły mi się kropki (coś jak śnieżenie).Jest to dość nie typowe, ponieważ na pulpicie jest wszystko ok. Wiem, że nie jest to wina grafiki. Wcześniej miałem GF8800GTS i to na tej karcie robiony był poniższy screen. Grafika ta była sprawdzona w innym komputerze i wszystko było ok, czysto. Teraz przerzuciłem sie na GTX 460 i w grze tych kropek nie zauważyłem, ale przy ładowaniu systemu są, ale jakby mniej widoczne. :sad: Pozostaje winić albo Monitor (LG M2262D) lub gniazdo na grafe w płycie głównej (Asus P5QL-E).Może miał ktoś podobny problem. Pozdrawiam!!

post-178886-068201300 1283084277_thumb.jpg

Edytowane przez Bistol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Nie za bardzo wiedziałem gdzie opisać ten problem więc jeśli jest coś nie tak proszę o przeniesienie.Mianowicie polega on na tym, że ostatnio przy ładowaniu systemu i w niektórych grach na ekranie pojawiły mi się kropki (coś jak śnieżenie).Jest to dość nie typowe, ponieważ na pulpicie jest wszystko ok. Wiem, że nie jest to wina grafiki. Wcześniej miałem GF8800GTS i to na tej karcie robiony był poniższy screen. Grafika ta była sprawdzona w innym komputerze i wszystko było ok, czysto. Teraz przerzuciłem sie na GTX 460 i w grze tych kropek nie zauważyłem, ale przy ładowaniu systemu są, ale jakby mniej widoczne. :sad: Pozostaje winić albo Monitor (LG M2262D) lub gniazdo na grafe w płycie głównej (Asus P5QL-E).Może miał ktoś podobny problem. Pozdrawiam!!

Sprawdź kabel od monitora lub kompa na innym monitorze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kropki w grach zdarzały mi się bardzo często, ale ostrzejsze, jaśniejsze i rzadziej rozmieszczone. Był to zazwyczaj wynik za mocno wykręconej lub przegrzewającej się grafiki.

Ja bym obstawiał monitor, albo... kabel. Łączysz się przez dvi, czy d-sub? Spróbuj innym kablem i dobrze go dokręć po obu stronach.

@UP: uprzedziłeś mnie ;)

Edytowane przez Hejger

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi