Bistol Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam! Nie za bardzo wiedziałem gdzie opisać ten problem więc jeśli jest coś nie tak proszę o przeniesienie.Mianowicie polega on na tym, że ostatnio przy ładowaniu systemu i w niektórych grach na ekranie pojawiły mi się kropki (coś jak śnieżenie).Jest to dość nie typowe, ponieważ na pulpicie jest wszystko ok. Wiem, że nie jest to wina grafiki. Wcześniej miałem GF8800GTS i to na tej karcie robiony był poniższy screen. Grafika ta była sprawdzona w innym komputerze i wszystko było ok, czysto. Teraz przerzuciłem sie na GTX 460 i w grze tych kropek nie zauważyłem, ale przy ładowaniu systemu są, ale jakby mniej widoczne. :sad: Pozostaje winić albo Monitor (LG M2262D) lub gniazdo na grafe w płycie głównej (Asus P5QL-E).Może miał ktoś podobny problem. Pozdrawiam!! Edytowane 29 Sierpnia 2010 przez Bistol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KnoogeR Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Witam! Nie za bardzo wiedziałem gdzie opisać ten problem więc jeśli jest coś nie tak proszę o przeniesienie.Mianowicie polega on na tym, że ostatnio przy ładowaniu systemu i w niektórych grach na ekranie pojawiły mi się kropki (coś jak śnieżenie).Jest to dość nie typowe, ponieważ na pulpicie jest wszystko ok. Wiem, że nie jest to wina grafiki. Wcześniej miałem GF8800GTS i to na tej karcie robiony był poniższy screen. Grafika ta była sprawdzona w innym komputerze i wszystko było ok, czysto. Teraz przerzuciłem sie na GTX 460 i w grze tych kropek nie zauważyłem, ale przy ładowaniu systemu są, ale jakby mniej widoczne. :sad: Pozostaje winić albo Monitor (LG M2262D) lub gniazdo na grafe w płycie głównej (Asus P5QL-E).Może miał ktoś podobny problem. Pozdrawiam!! Sprawdź kabel od monitora lub kompa na innym monitorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 (edytowane) Kropki w grach zdarzały mi się bardzo często, ale ostrzejsze, jaśniejsze i rzadziej rozmieszczone. Był to zazwyczaj wynik za mocno wykręconej lub przegrzewającej się grafiki. Ja bym obstawiał monitor, albo... kabel. Łączysz się przez dvi, czy d-sub? Spróbuj innym kablem i dobrze go dokręć po obu stronach. @UP: uprzedziłeś mnie ;) Edytowane 29 Sierpnia 2010 przez Hejger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bistol Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 D-sub niestety, ale chyba przerzuce się na DVI. Najpierw kabel sprawdze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bistol Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Kupiłem nowy kabel DVI i narazie czysto. ;) Dzięki za rade. O monitorze pomyślałem, ale kabel był zbyt oczywisty ;D. Pozdrawiam!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...