wysokocukrowy Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Na dniach kończy mi się aktualna umowa w Netii, więc szukam najtańszego dostawcy na łączach TP. Dzwonili do mnie już w sprawie przedłużenia umowy i z całkowitą pewnością stwierdzili, że mają najlepszą ofertę - 50zł za 8Mb/s + 30zł za utrzymanie linii. Może znacie jakieś inne dobre oferty? Łącze 8/1 lub szybsze. Najlepiej, żeby abonament wynosił max. 70zł/m-c (100zł razem z utrzymaniem linii). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Jeżeli nie miałeś problemów z netią to się jej trzymaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysokocukrowy Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zero problemów, przez 2 lata użytkowania miałem kilka przerw w dostępie, ale po telefonicznym zgłoszeniu wszystko działało tego samego dnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Ja mam neostradę 2mbps i przez ostatnie dwa miesiące miałem 4-5 przerwy w działaniu. Przeglądałem oferty i najlepiej wypada netia więc na Twoim miejscu po prostu przedłużyłbym umowę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafo Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Jak masz komórkę w erze to nataniej będzie właśnie od ery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 W umowie na 2 lata w Orange, net na linii tp (FreeDOM) masz 10mbps za 71zł/miech, a 20mpbs za 79zł/miech. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysokocukrowy Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Za duża różnica w cenie - 8Mbps za 49zł vs. 10Mbps za 71zł. Umowa w Netii przedłużona, za ~2 tygodnie przeżyję - mam nadzieję - szok cywilizacyjny (2 >>> 8). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Napisz jak tam wrażania, jak sobie radzi 8mbps netii po liniach tp. W przyszłym roku to prawdopodobnie będzie mój wybór jeżeli tp nie zacznie być konkurencyjne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 czy jakis provider ADLS lub jakikolwiek na teresnie torunia da mi w sensownej cenie łącze takie, żeby był rozsany upload? nie zalezy mi na ogromnym downloadzie tylko wlasnie o ten upload chodzi :P bo mam na mysli telekonferencje i nauczanie on line a tu bym potrzebowal z 2Mbit uploadu .... w sumie to pasowało by mi lącze najbardziej typu 6Down/4Up ale bez lagów i innej kupy .... nawet 4/4 by blo ok albo 4/2 4/3 3/3 .... byle Upload nie spadal ponizej 2Mbis ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysokocukrowy Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 W TP życzą sobie zaledwie 1573,80 zł miesięcznie za symetryka 2 Mbps. Podzwoń po wszystkich dużych operatorach działających na łączach TP (Netia, Era, Orange) i znajdź najlepszą ofertę ;) Bo jak rozumiem nie działa u ciebie żaden osiedlowiec? Ja ciągle czekam (niby mają być w przeciągu tygodnia) na techników, mają sprawdzić czy zadziała u mnie 20 Mb/s - byłoby cudownie. W poniedziałek mam dostać za darmoszkę mobilny internet na jeden miesiąc. Dobrze, że tak dbają o niecierpliwych klientów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 osiedlowca po kablu nie znam, sa jakies sieci wi-fi ale odpada cos takiego .... nie dosc, ze kiepsko dziala to jeszcze w weekendy nie istnieje mozliwosc usuniecia awarii ... to nowy blok na 66 mieszkan w ktorym chcialem pociagnac siec ale lokatorzy malo zdolni do dogadania sie :P Torun, okolice Radia MAryja :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 O adsl zapomnij, nikt praktycznie nie zaoferuję Ci więcej niż 1mb/s na wysyle w normalnej cenie. Jeżeli nie masz dostępnej żadnej kablówki, to musisz rozejrzeć się za jakimś operatorem po wifi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 (edytowane) TP oferuje 'DSL' 4/1,5 za ~350 PLN miesięcznie (z czego 267 z groszami jest za upload), ale to Ciebie pewnie nie urządza. Rozejrzyj się w ofertach sieci kablowych (oczywiście jeżeli masz możliwość posiadania kablówki), bo zazwyczaj są atrakcyjne. Pozostaje jeszcze wybadanie lokalnych ISP. Edytowane 18 Września 2010 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2010 problem z kablówka jest taki, ze standardowa ofertę mają żałosną ... w malych wiochach kablówki oferuja wyzsze predkosci ... bede musial negocjowac jakas specjalna oferte dla mnie .... a lokalnego ISP po kablu tutaj nie ma zadnego, tzn. nikt dla mnie jednego nie bedzie podlaczal kabla do nowego bloku ... tzn. kablowych ofert nawet nie widzialem, wszystko wi-fi ... chcialem zalozyc kabel od Netii, wiele bloków w kolo ma Netie, jeden blok dalej jest jakies biuro Netii i co? kupa, w ciagu najblizszych 2 lat moge zapomniec bo Netia nie planuje tutaj zadnych inwestycji ... jest jakis Intelink tyle, ze oni praktycznie nie oferuja zadnej pomocy technicznej w czasie gdy łącze jest mi najbardziej potrzebne, tj. w weekend ... kablowka moja co najgorsze, tez nie oferuje wsparcia w weekend zadnego, jak cos siadzie w piatek po 16:00 to mozna zapomniec o komfortowym uzywaniu netu do poniedzialku rano :P Polska to dziki kraj ... uwazam, ze providerom nie zapewniajacym wsparcia technicznego 24h/dobe powinno sie zabierac koncesje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 Też się zastanawiam nad przedłużeniem Neostrady. Powie mi ktoś czemu oferta Neostrady dla przedłużających umowę jest taka sama jak dla nowego klienta? To klient, który płaci ciężką kasę przez kilka lat jest tak samo traktowany jak nowy klient. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 trochę OT ale tak to już jest w naszym pięknym kraju na przykład Cyfra dla nowych klientów ma lepszą ofertę niż dla starych, po ponad 10 latach musiałem zerwać umowę i wziąć nową bo po prostu nie opłacało mi się przedłużać, widać w tp myślą podobnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Svirus Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Ja niestety nei jestem zadowolony z Netii, przynajmniej mam jedną przerwę w dostępnie do internetu w miesiącu co przy łączu z TP przez dwa lata nigdy się nie zdarzyło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysokocukrowy Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2010 Niestety u mnie okazało się, że największa prędkość jaką mogę mieć po linii telefonicznej to 2 Mbps - czyli tyle samo ile mam przez WiMax, ale w innej cenie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...