szczupak01 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Otóż mam problem. Pewnego dnia po remoncie pokoju zabrałem się do podłączenia pcta na nowe stanowisko. Komp stał miesiąc w drugim pokoju. Przed całym podłączeniem dokładnie go odkurzyłem, bo aż się sypało z niego. Powpinałem kable, podłączyłem do prądu, ciskam ON no i działa, a w sumie działał - jeden dzień. Grając dzisiaj w grę zaciął się windows i na nic nie reagował, więc dostał reseta na klate. Pokazał się bios itp. Po czym dostał jakiegoś criticala i już nie wstaje, co więcej - monitor w ogóle nie reaguje na kompa. Po włączeniu odrazu przełącza się w tryb oszczędny i nie chce z niego wyjść. Pytanie teraz co robić? Wina jakiegoś kabla, zasiacza (raczej nie skoro włącza się) czy może syfu na kompie? Stoi obecnie na Viście, a nad bezpieczeństwem czuwa Avira. Tylko, że... no tak czy siak jest na nim syfu, można go kilogramami wyciągać z dysku. Pomożecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Rozbierz kompa, poskładaj, sprawdź na jednej kości pamięci, bez napędów i hdd, zobacz co jest na integrze. Kombinuj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InterFan Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Ja miałem to samo, przełożyłem ram do drugiego slotu i gotowe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak01 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 (edytowane) Okej, to idę powalczyć :D Ram nic nie dał, wypięcie hdd też nic oprócz tego, że piszczałka zaczęła piszczeć jak gdyby miała wybuchnąć Edytowane 29 Sierpnia 2010 przez szczupak01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Wypnij: -kartę graficzną; przeczyść styki -ramy; przeczyść styki -inne urządzenia o ile posiadasz na złączu PCI; przeczyść styki -zrestartuj ustawiania BIOSa np. przez wyciągnięcie baterii z płyty głównej Następnie zmontuj wszystko, nie zapomnij o odpowiednim podpięciu wszystkich wtyczek zasilających. Gdy to nie pomoże zamontuj Ramy w innym slocie, bądź o ile jest to możliwe uruchom komputer z 1 kością pamięci RAM. Najprawdopodobniej winowajcą jest albo karta graficzna, albo pamięć RAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak01 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Problemem była karta pamięci, po podłączeniu monita na integre, i zamianie miejscami RAMu. No coż, trzeba będzie coś innego kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...