Kamil18 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Witam, mam problem z moją kartą wi-fi. Udaje mi się nawiązać połączenie z moim routerem, siedzę około 1m od niego, jakość sygnału mam wyśmienitą 54Mbps, jednakże internet chodzi strasznie wolno. Zamiast prędkości 125Kbps mam zaledwie 8. Nie wiem co jest grane, zmieniałem kanały itp. nic nie pomaga, coś z kartą padło? Bo na laptopie brata internet na wi-fi działa mu normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Witam, mam problem z moją kartą wi-fi. Udaje mi się nawiązać połączenie z moim routerem, siedzę około 1m od niego, jakość sygnału mam wyśmienitą 54Mbps, jednakże internet chodzi strasznie wolno. Zamiast prędkości 125Kbps mam zaledwie 8. Nie wiem co jest grane, zmieniałem kanały itp. nic nie pomaga, coś z kartą padło? Bo na laptopie brata internet na wi-fi działa mu normalnie. Nie masz w ustawieniach karty ustawionej prędkości na sztywno ? Jakie masz zabezpieczenie - WPa, WEP, itp.. (to też czasami decyduje o prędkości) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil18 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 brak zabezpieczeń, bez adresu mac, mieszkam na wsi i nie mam co się martwić o podkradanie łącza predkość mam na wybierz najlepszą prędkość ustawiłem w ustawieniach asus wlan data rate na fixes 1Mbps i jak narazie chodzi jak powinno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...