Skocz do zawartości
Memphis

Mnożnik i Celek

Rekomendowane odpowiedzi

A co ze slynna nozka A21 ?

Myslalem, ze wszyscy o tym wiedza albo cos pomylilem. Nigdy go nie mialem ale wiem i pamietam jak sie intelowcy chwalili, ze maja procka, ktoremu da sie odblokowac mnoznik. Mysle, ze to prawda bo 300A krecil sie na 600 Mhz!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co ze slynna nozka A21 ?

Myslalem, ze wszyscy o tym wiedza albo cos pomylilem. Nigdy go nie mialem ale wiem i pamietam jak sie intelowcy chwalili, ze maja procka, ktoremu da sie odblokowac mnoznik. Mysle, ze to prawda bo 300A krecil sie na 600 Mhz!!!

Chyba cos pomyliles...z tego co pametam owa nuzka wprowadzala dzilnik 1/3

i celek zachowywal sie jak P2...w przeciwnym wypadku po ustawieniu szyny na 100MHz, mialbys PCI na 50MHz i AGP na 100MHz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nózka B21 z tego co mi wiadomo służy tylko do tego aby FSB przesatwic na 100 MHz, bo niektóre np. celki w biosie na max można bylo ustawić fsb na 83 mhz, a jak zamalujesz to default jest 100 mhz i nie ma to nic wspólnego z mnoznikiem . Mnożnik na intelah jest zablokowany i jedynie jak trafisz na wersje testową to masz odblokować.. Fakt że zdarzały sie egzemptlarze (sprzedawane normalnie) celków <300 MHz z odblokowanym , ale to były tylko nieliczne egzemptlarze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam C633 na przejściówce Slot 1 - S370. Czy wie ktoś może (o ile się da) jak odblokować mnożnik na tym czymś  :D ?

Zapomnij o mnozniku tu to tylko fsb i kropka :(

Ps. sam bym sobie odblokowal jak by sie dalo moze wystarczy tylko odpowiednie nuzki polaczyc albo jakas wyrwac no nie wiem...sam jestem ciekaw :roll: ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...