Kamil>>> Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Mam takie pytanie :?: jak to jest dialerami, co je blokuje i jak szukać :?: Mam zainstalowany Ad-aware6 i uaktualniam regularnie. Norton AntiVirus2003 Outpostfirewall1.0 Windows 2000 Professional 8) czy taki zestaw chroni dobrze przed zassaniem dialera :?: :wink: Czy jest jakiś program <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> wykrywa tylko dialery z systemu :?: Z góry THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 ja uzywam polskiego MKS'a 2003 i jest spoko. A w nowej wersji ma wbudowana ochrone przed dialerami. inny programik ktory rzekomo chroni przed dialerami to Interlicznik 2.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 BlackICE Protection - programik wykrywa próbę uruchomienie się jakiejkolwiek aplikacji więc jak jakiś dialer będzie chciał sie uruchomić to BlackICE cię ostrzeże wtedy dajesz Terminate i zostanie on zablokowany, pozostaje go tylko usunąć. http://www.iss.net/download/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Onet Konektor ze stronki www.onet.pl SafePPP - link http://petzold.republika.pl/SafePPP.cab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 ajlepsze narzędzia do wywalania dialerów to Regedit i Norton Commander lub Dos Navigator. Te dwa ostatnie w przypadku systemów 2k/XP uruchamiam z mojej specjalnej płyty botowalnej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Ja przeszukuje zawsze klucze RUN w poszukiwaniu podejrzanych i nieznanych EXE-kow. HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRunServices HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun Nastepnie odnajduje i usuwam je. Mozesz tez zajrzec do Informacji o systemie (MSINFO32.EXE) Narzedzia->Narzedzie konfiguracji systemu->Autostart MKS_VIRa polecam - ale tego pod dos (jest czescia windowsowego). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...