mattis21 Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2011 Po podkręceniu karty grafika mi się w grach wali, wie ktoś dlaczego tak się dzieje ? Karty mocno nie podkręcałem. To prawda jest że seria 4xx gtx ma fabrycznie ograniczoną przepustowość ? Szkoda że ta oferta Vertex3D Radeon HD6870 1GB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI/2xDP [471250502-7043] - 669zł : Esc.pl , pojawiła się dopiero nie dawno. Dopłacił bym 230 zł i miałbym kartę 40% szybszą -_-, a jak podkręcam swoją po grafa mi się właśnie wali. A jeżeli wsadził bym drugą 260 gtx i połączył cross fire wówczas te 2 karty osiągnęły by wydajność której jakiej karty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2011 Są pewne granice i to jest normalne, ze jak przedobrzysz to grafa "się wali". Podaj lepiej screena bo dla Ciebie może być niedużo a dla grafy może być za dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis21 Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Tak jest przed podkręceniem http://gpuz.techpowerup.com/11/03/15/753.png A tak po http://gpuz.techpowerup.com/11/03/15/67z.png Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 (edytowane) Na moje GPU i pamięci by mogły jeszcze pòjść, ale za to razem z GPU idą shadery, a te mogą być już za wysoko, lub temperatura karty jest za duża. Być może coś się poprawi jak zwiększysz obroty wentylatora. Do podkręcania użyj MSi Afterburner, tam można podkręcać niezależnie GPU i Shadery po odznaczeniu ptaszka pomiędzy tymi dwoma zegarami. Edytowane 15 Marca 2011 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis21 Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Vertex3D Radeon HD6870 1GB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI/2xDP [471250502-7043] - 669zł : Esc.pl , ta karta jest mniej więcej szybsza od mojej o 40% nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Jak nie 50% , moze i wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis21 Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Jak na złość -_-, ale w sumie nie głupim pomysłem było by kupić drugą 260 gtx i połączyć croosfire, wówczas musiał bym kupić mocniejszy zasilacz z 550W. Ewentualnie sprzedać tego gtxa i kupić tego radeona, dużo opcji jest że się gubię. Ale wydaje mi się że lepiej sprzedać tego gtxa za 410zł dołożyć 230 zł zamiast kupować drugiego 260gtx i do tego zasilacz. dołożyć 260zł do tego radka. Procek raczej starczy. Jak coś to piszczcie na gg: 7759368, nie ma sensu spamować cały czas na forum... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Trochę poboczem... Grałeś w jakieś gry na tej karcie brakuje Ci wydajności? Czy tak jakoś zwyczajnie nie potrafisz się cieszyć nowym nabytkiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis21 Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Ciesze się z mojego nabytku jak najbardziej, aczkolwiek trochę się zdenerwowałem że ten radek jest niewiele droższy a można powiedzieć o wiele wydajniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Już się tak nie rozczulaj tylko instaluj gierki i pykaj. Przecież na tej karcie idzie zagrać w każdą grę. Jaką masz rozdzielczość monitora? Do radka 6870 musiałbyś dołożyć 50% więcej żeby mieć 50% wyższą wydajność. Takim tropem dojdziesz do wniosku, że mogłeś dołożyć do cpu itd. Doła dostaniesz z takim myśleniem. Dwie stówy można wydać też znacznie lepiej niż w tego HD6870. Nie samym kompem się żyje. Kupiłbyś HD6870 i doszedłbyś do wniosku, że jednak lepszy cep by się przydał itd. Graj, ciesz się. Baw się w podkręcanie itp. Coś mi się zdaje, że ani jednej gry nie odpaliłeś, nie przeszedłeś na tej karcie a robisz wszystko aby się zdołować. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis21 Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Obecnie gram w różnie gierki i śmiga aż miło, co do radka to w sumie racja nie samym kompem się żyje ;D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis21 Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Teraz po podkręceniu komputer mi się czasem zawiesza a nie podkręcałem za dużo. Oddzielnie Gpu i Shadery. Ale powróciłem do ustawień fabrycznych i nadal czasem mi się zawiesza komputer. Żeby dobrze działał czasem muszę zamienić kabelki 6pin i wtedy działa poprawnie. Piszcie na gg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Testujesz jakoś nowe ustawienia, czy tylko na oko oceniasz że podkręciłeś nie dużo i oczekujesz stabilności? CPU też podkręcasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 czasem muszę zamienić kabelki 6pin i wtedy działa poprawnie. Czyli coś nie łaczy?? Jak masz to spróbuj przez przejściówkę z molexa podłączyć grafę, może natywna 6-pin jakaś zwichrowana jest czy coś. Piszcie na gg. Na gg nikt Ci nie pomoże, to jest forum i zawsze najlepiej tutaj się wypowiadać, zawsze ktoś doda coś od siebie i wspólnymi siłami uda się coś zdziałać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis21 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Witam ponownie jest taki problem, otóż komp kolegi po włączeniu wyłącza sie po 15sec i włącza znowu. Obrazu wogóle nie ma, nawet laseru w myszce nie ma. Wszystkie kabelki są podłączone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Mógłbyś podać jaki kompa ma Twój kolega bo nie każdemu chce sie szukać w głębi tematu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis21 Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 Problem komputera kolegi został rozwiązany, teraz ja mam problem. Otóż od kilku dni komputer sam się zawiesza, tak po prostu. Jeżeli coś spadnie (nawet lekkiego), wtedy również się zawiesza, jaka może byc przyczyna ? Komputer: Płyta główna: ASrock M3A770DE Procesor: AMD Athlon x3 440/3.0 GHz Karta Graficzna: Gainward 260gtx 896mb Ram: 4gb ram 1333mhz Dysk:Samsung 500gb Zasilacz: Forton 460W System: Xp Service Pack 3 32bity Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis21 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 Jakich firm najlepiej kupować zasilacze ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 Jakich firm najlepiej kupować zasilacze ?? Takich, które nie są na czarnych listach. Wszystko zależy od funduszy i oczekiwań w stosunku do zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 mattis21 zerknij chociażby nawet na zestawy na czerwiec :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciejW Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 (edytowane) Mattis21, tutaj masz niezły artykuł na temat zasilaczy. Edytowane 5 Czerwca 2011 przez MaciejW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis21 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2011 Znowu mam problem z kartą graficzną, wymieniłem przejściówkę pin ale to i tak nic nie dało, komputer czasem sam z siebie się zacina a potem mam trudności z odpaleniem ponieważ na początku karta musi trochę głośniej popracować a potem wraca do normy,zrobiłem też format ale też nic. Mam jakąś wadliwą kartę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...