Bistol Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam! Wzmacniacz ma moc znamionową 18W(6ohm), muzyczną DIM 40W. Jakiej nawiększej mocy mogę podłączyć kolumny do tego wzmacniacza bez szkody dla sprzętu.?? Edytowane 7 Września 2010 przez Bistol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bistol Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 Witam! Wzmacniacz ma moc znamionową 18W(6ohm), muzyczną DIM 40W. Jakiej nawiększej mocy mogę podłączyć kolumny do tego wzmacniacza bez szkody dla sprzętu.?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 Witam! Wzmacniacz ma moc znamionową 18W(6ohm), muzyczną DIM 40W. Jakiej nawiększej mocy mogę podłączyć kolumny do tego wzmacniacza bez szkody dla sprzętu.?? spokojnie z 1500W/8ohm ;) Ważna jest impedancja -> podłączysz 1500W/8ohm a wzmacniacz nie wypluje z siebie więcej jak 13.5W, podłączysz 4ohm - przeciążysz go oraz prawdopodobnie będzie gorzej brzmiał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bistol Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 Czyli ważne aby miały 8ohm a moc jaką chce tylko po prostu całej nie wykorzysta. Tak myślałem.;) Spytałem bo ktoś mi powiedział, że jak mam teraz 40W kolumny na tym wzm. a podłącze więcej niż 80W to się spali wzm. albo kolumny ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bistol Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 A 6ohm może być.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 6 moze byc. Nie moze byc mniej niz impedancja wyjsciowa wzmacniacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bistol Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Czyli 6 albo 8.Ok, dziękuje za rade. Pozdrawiam!!;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bistol Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 (edytowane) Witam ponownie! Mam już prawie zakupione kolumny Pioneer 3070 i teraz mam dylemat ze wzmacniaczem. ;) O to moje propozycje: PIONEER A-441 PIONEER SA-508 YAMAHA A-520 YAMAHA A-500 HARMAN/KARDON HK6500 Proszę o radę lub jakieś wasze propozycje, chce zmieścić się w 300-350zł ;) Pozdrawiam!! Edytowane 7 Września 2010 przez Bistol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bistol Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Witam! Jaki wzmacniacz do 300zł pasowałby do tych kolumn.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterdomin Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 Polecam CAMBRIDGE AUDIO A5 V2 (cena na allegro 400 zł), warto dopłacić 100 zł. W tej cenie bardzo dobra jakość dźwięku. Jeśli nie masz tych 100 zł to Harman HK6500 (allegro ~299zł). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterdomin Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 Bierz Harmana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 Bierz Harmana yamaha ze swoim odpustowym brzmieniem lepiej z pionkami zagra Wszystko jednak zalezy od preferencji autora, i gatunku muzyki oraz upodobań. Na pewno HK zagra najbardziej muzykalnie, yamaha z krzykliwa góra i podbitym basem przypaść może także do gustu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bistol Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 Szkoda, że dopiero teraz te rady... :( Kupiłem ONKYO A-8940, ale miałem też na oku tego Harmana Kadrona HK 6500. OKNYO mam nadzieje też się sprawdzi. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 stare sony ES też by świetnie zagrało ale ostatnio coś niezłe ceny osiąga...a sansui nie widac bo to gruuuby kozak - szczególnie wysokie modele Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...