zielonk4 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Siema! mam taki problem, gdyz zakupilem, zasilacz (http://allegro.pl/item1180100537_zasilacz_atx_fortron_400w_fsp400_60tha_1pf_f_vat.html), procesor (http://allegro.pl/intel-core-2-duo-e6400-2-13-ghz-sl9s9-i1179740081.html) i kiedy juz to wszystko podlaczylem, z poczatku mialem problemy bo w moim komputerze i wlasciwosciach pokazywalo mi, ze moj procek ma taktowanie 1.60GHz, ale jak zmienilem to w BIOS'ie to ustawilo mi juz na 2.13GHz i problem jest w tym, ze siedze sobie na kompie tak juz z 10min. i komp mi sie sam wylacza i kiedy wlacze go od nowa to ustawinia z BIOS'u mi sie same resetuja i znow ustawiaja 1.60GHz ;( i jak chce ustawic znow na 2.13GHz komp sie sam wylacza i [gluteus maximus] ;(. Zasilacz polecil mi uzytkownik zizzy pisal: "Tak, uciągnie. Nawet po OC pociągnie, więc bez obaw." wiec go kupilem i teraz mam z nim problem ;( moze robie cos zle ? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 1.60GHz bo ma oszczędzanie energii... Jak nie jest potrzebna duża moc to spada do 1.60GHz a jak dasz mu obciążenie to wskoczy 2.13GHz. Najlepiej pożycz od kogoś dobry zasilacz i sprawdź dla pewności. Może się też przegrzewać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 (edytowane) Nie potrafisz podkręcać procka. Nie podnoś FSB, tylko zwiększ mnożnik maksymalnie. Zrób tak - włącz superpi na 32M, odpal CPUZ i zobacz, czy częstotliwość procesora podczas liczenia zwiększy się do 2.13GHz. Jeśli tak, to wejdź do BIOSU i wyłącz ten EIST, o który cię już parę postów proszę, a ty ciągle nowe tematy zakładasz... Edytowane 31 Sierpnia 2010 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielonk4 Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 dobra poradzilem juz sobie, a raczej moj komp sie ogarnal..xD powod byl taki, ze temp. byla za duza..xD wynosila z tego co pamietam 94' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2010 dobra poradzilem juz sobie, a raczej moj komp sie ogarnal..xD powod byl taki, ze temp. byla za duza..xD wynosila z tego co pamietam 94' 94C??To zart jezeli miales taka tem. to nie wiem czy procek jest jeszcze w 100% sprawny,Allegro ma przerwe techniczną wiec nie widze co za procka masz i zasilacz ale 94C to dla AMD za dóżo wiec mniemam ze masz Intela on podobno wytrzyma 100C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...