Skocz do zawartości
Destrojer

Wydajny laptop w przedziale do 2500

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jako początkujący programista szukam jakiegoś laptopa, którego będę mógł zabrać w podróż/na studia bądź pracować w czasie przerwy w dostawie prądu. Dobrze by było aby nie był zbyt ciężki.

Moje wymagania:

• Matryca ~15", błyszcząca
  • Procesor o dużej mocy obliczeniowej (najlepiej i3/i5, i7 też nie pogardzę)
  • RAM 4 GB (może być 3)
  • karta graficzna może być przeciętna (nie zależy mi na niej). Bardzo dobrze by było jeżeli nie byłoby jej w ogóle
  • długi czas pracy na baterii 4+ godzin.
  • dobre chłodzenie (aby obudowa się nie grzała nadmiernie).
  • Trwałość (sprzęt musi posłużyć przez parę dobrych lat)

Co do wyposażenia dodatkowego typu kamerka, czytnik linii papilarnych, etc. jest mi to obojętnie jednak wolałbym nie mieć tego typu pierdółek, które i tak nie są mi do niczego potrzebne.

Od razu zaznaczam, że nie chcę żadnych ACERów

Edytowane przez Destrojer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do 2600zł można kupić świetnego lapka, ja osobiście wybrałbym Acera: Acer Aspire 5738PG-664G32 15,6" 1280x800 - Notebooki - Acer Aspire 5738PG-664G32 15,6" 1280x800 od 2568.00zł

Masz tutaj karte graficzna Radeon HD4570, która zapewni odpowiednią grafikę zarówno w czasie pracy na komputerze, jak i podczas odpoczynku - w trakcie filmów i gier. Procesor Intel Core 2 Duo zapewnia wysoką wydajność przetwarzania w połączeniu z funkcjami oszczędzania energii. RAM o pojemności 4 GB i 320 GB dysk - starczy do wszystkiego. Dodatkowo system operacyjny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj masz i5 bez systemu (moze Twoja uczelnia daje w ramach MSDN AA)

Laptop Acer TM5740 5740 i5-430M 3GB 500GB HDMI LED (1201200692) - Aukcje internetowe Allegro

Z win7 Acer TM5740 5740 i5-430M 3GB 500GB HDMI Windows 7 (1201200769) - Aukcje internetowe Allegro

Najmocniejszy Acer TM5740 5740 i5-430M 4GB 500GB HDMI Windows 7 (1201200788) - Aukcje internetowe Allegro

W podobnej cenie jest MSI CR620 ale ja by bral Acera.

Ten T6600, ktory poleca przedmowca bedzie slabszy i chyba bardziej energochlonny (45nm vs 32nm).

Edytowane przez Marynarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do acerów to mam wątpliwości z wydajnością chłodzenia. Model z którym miałem kiedys styczność niemiłosiernie się grzał. Jednak jeżeli jakośc uległa poprawie to jestem skłonny kupić ten http://allegro.pl/laptop-acer-tm5740-5740-i5-430m-3gb-500gb-hdmi-led-i1201200692.html Jednak poczekam jeszcze na inne propozycje

Edytowane przez Destrojer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi