timmon24 Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Witam mam plyte MSI kt 600 Delta ktora w instrukcji obsluguje usb 2 .0 nawet specjalnie sterowniki zainstalowalem ale niedawno kupilem sobie pen drive kingstona 4 gb za 36 zl wiec mysle ze pen drive jest ok .Szybkosc byla tak beznadziejna ze zainstalowalem specjalnie total comandera i wynosi max 0,8 -1 mb Co może być powodem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 (edytowane) Sprawdź na innym komputerze, czy transfery też będą niskie. Jeśli tak, to masz odpowiedź, proste. Tani ten pendrive, BTW. A tani = wolny. Edytowane 1 Września 2010 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Przeszperaj bios i zobacz jaki masz ustawiony tryb pracy dla USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Tani Pen Drive. Widzialem naprawdę tanie przenośniki danych typu 20 zł no name Uważam że kingston jest ok dałem za niego 36 zł za 4 GB . Podłączyłyłem do innego komutera i predokośc przysyłu była ok 3 mb bo sprawdzalismy na total comanderze . Aha co do biosu to mam aktywowane 8 ports usb tylko ustawienie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Nawet tani kingston powinien mieć kilkumegowy transfer. Spróbuj włączyć w menedżerze urządzeń zaawansowaną wydajność (lub coś takiego, nie pamiętam dokładnie) dla tego flash drive'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Sluchajcie od pol godziny siedze w menadzerze urzadzen i znalazlem cos takiego Wlasciwosci :Rozszerzony kontrroler hosta do USB VIA /zaawansowane / urzadzenia eksploatujace przepustowac i tam mam Zuzywana przepustowosc 10 % .teraz tylko musze zmienic jak to zmienic jak myslicie moze w tym problem ?? bo to co ja mam teraz to faktycznie moze byc tylko 10 % tego co miec powinienem przy usb 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 System pewnie Win xp, masz zainstalowany sp3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Tak mam WIN XP z SP 3 niestety nie idzie zmienic tych 10 % czytałem na innych forach przed chwilą i to jest podobno już wartość przydzielana przez system . Zaawansowana wydajność w menadzerze urzadzen jak wlaczyc ? bo nie moge tego odszukac Dodam jeszcze ze Everest pokazuje u mnie 8 portow teraz uzywam Port 3 i mam jak byk napisane Kingston Data Traveler 102 i co najważniejsze Current Speed High USB 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Pen powinien mieć zapewne takie wyniki lub zbliżone: Imageshack - kingstong2.png Dziwne rzeczy pokazuje Everest, bo wygląda na to, że jednak jest 1.1. Sprawdź sterowniki z tej strony: MSI Global – Computer, Laptop, Notebook, Desktop, Mainboard, Graphics and more Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 w razie pytań to można zobaczyć na specyfikację płyty MSI kt 600 delta SR i mamy zaznaczone że obsługuje USB.2.0 ściągnałem tylko sterownik VIA USB2.0 Patch (Under WinXP+SP1) i mam 2 pliki waga tylko 36 kb niestety nie ma w środku pliku Read me albo załącznika info dlatego nie wiem gdzie je wrzucić do systemu Zna się ktoś na tym ? Oto one : viaehcx1.cat VIAEHCX1.INF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Prawy klawisz myszy na pliku INF i opcja Zainstaluj z menu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 w razie pytań to można zobaczyć na specyfikację płyty MSI kt 600 delta SR i mamy zaznaczone że obsługuje USB.2.0 ściągnałem tylko sterownik VIA USB2.0 Patch (Under WinXP+SP1) i mam 2 pliki waga tylko 36 kb niestety nie ma w środku pliku Read me albo załącznika info dlatego nie wiem gdzie je wrzucić do systemu Zna się ktoś na tym ? Oto one : viaehcx1.cat VIAEHCX1.INF 1. Znam specyfikację tej płyty. O USB 1.1 mówiłem w kontekście prędkości osiąganej w TC. 2. Tak jak kolega wyżej lub najeżdżasz na kontroler USB i dajesz 'aktualizuj sterownik', a potem 'z dysku'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Plik VIAEHCX1.INF zainstalowany Dzięki . podłączę teraz pen driva i zobaczę czy coś się pozytywnie zmieniło To nie pomogło predkosc 614 kbs . Kiedy wybiore instalacje z dysku pyta mnie o wybor dysku gdzie mam sterowniki ale ja nie mam dysku Trudno jeszcze trochę się pobawię najwyżej się poddam z tym i odpuszczam sobie .Cóż przywykne jakoś że film 1,4 gb zrippowany dvd kopiuje co najmniej 35 min :P . Czytajac inne fora zauwazylem ze czesto inni uzytkownicy mieli w Biosie opcje USB high speed 2.0 Disable a potem zakładali posta podobnego do mnie wle w tym wypadku rozwiazanie jest rzucajace sie w oczy dać na Enable i problem znika. Moj bios jest ubogi jesli chodzi o ustawienia USB jedynie ile wybieram portow 2,4,5,6,8 Ustawienie wszystkie sprawdzane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Kiedy wybiore instalacje z dysku pyta mnie o wybor dysku gdzie mam sterowniki ale ja nie mam dysku A te 2 pobrane pliki to co wg Ciebie jest? Wygaszacz ekranu? Wskaż ścieżkę do nich: Aktualizuj sterownik -> Z listy lub określonej lokalizacji (zaawansowane) -> Nie wyszukuj, wybiorę sterownik do zainstalowania odznacz 'Pokaż urządzenia zgodne' kliknij [Z dysku] i wskaż plik (lub katalog), gdzie masz te 2 pliki. Czytajac inne fora zauwazylem ze czesto inni uzytkownicy mieli w Biosie opcje USB high speed 2.0 Disable a potem zakładali posta podobnego do mnie wle w tym wypadku rozwiazanie jest rzucajace sie w oczy dać na Enable i problem znika. Wg instrukcji, nie masz tej opcji w bios. Można by ewentualnie spróbować wrzucić nowszy bios, ale to ostateczność. A tak z ciekawości, to nie masz przypadkiem w menedżerze urządzeń czegoś z żółtym pytajnikiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Włączasz tego pena z tyłu czy z przodu na obudowie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 nie mam niczego z zółtym pytajnikiem . Aha raz tylko przy podłączeniu do portu USB pojawiło się info w stylu że urządzenie może działać szybciej ... Ale tylko raz a podłączalem urzadzenie wielokrotnie potem. Nie mam usb z przodu obudowy mam stary komputer USB maam tylko z tyłu .OK zrobię jak napisałeś z tym plikiem już zainstalowało się poprawnie .Dzięki za wyjaśnienie :) wzialem pojedynczy plik na probe i kopiuje predkosc skakala od 600 kbs ale pod koniec na chwile pojawilo sie nawet 1,3 mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 (edytowane) Jeśli widziałeś komunikat, że urządzenie może działać szybciej tzn., że usb pracuje w Twoim kompie w trybie usb 1.1. Na wszelki wypadek sprawdź jeszcze pena na innym kompie. Jeśli okazałoby się, że to wina pena to reklamować go. Spróbuj jeszcze odinstalować wszystkie kontrolery usb w menadżerze urządzeń i uruchom ponownie kompa. Pomyśl też o aktualizacji biosu Edytowane 3 Września 2010 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 z doświadczenia wiem że im bardziej zacznę grzebać w komputerze np z biosem to jeszcze coś innego się zepsuje więc odpuszczam sobie jakoś przeżyje niech zgrywa te 700 kbs . Na innym kompie pen drive szedl 4 mb wiec cos u mnie nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamail86 Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Na allegro kontroler USB 2.0 można kupić już za kilkanaście zł z przesyłką. Jeśli chcesz szybciej przesyłać dane to warto się zastanowić nad czymś takim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 taki kontroler dobra rzecz będę miał na uwadze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2010 Witam ponownie .Musze coś ważnego dodać Po kilku dniach od chwili jak przestałem pisać w tym poście nastąpiła poprawa. Chcę zaznaczyć że bez żadnej ingerencji w ustawienia sprzętu podpinanie pen drive NIC NIE ROBIŁEM KOMPLETNIE . z tydzień temu humor mi się poprawił podpinam pen drive i predkosc 1,8 MB szok (zaznaczam ze wczesniej mialem max 0,8 -1 mb ) po paru dniach zgrywam film i co 2,2 mb kolejna niespodzianka .Wczoraj zgrywałem film który zrippowałem z dvd i co predkość 3,3 mb ! . Ciesze się że się samo naprawiło ale nie wiem na jak długo juz nie ingeruje w to wazne by pen drive po prostu działał. Swoją droga komputer bywa nieobliczalny bo nie rozumie jak bez KOMPLETNIE NAJMNIEJSZEJ INGERENCJI nagle transfer sie polepsza. Aha dodam jeszcze ze na transfer nie ma wplywu obciazenie pootwieranymi programami to bez znaczenia czy w tle dziala mi 4 programy i ramu uzywam 600 mb czy 300 mb Spotkal sie ktos z was z tak dziwnym zachowaniem komputera ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 dodam że od dłuższego czasu prędkość katastrofa 100 kbs 0.1 mb s już z internetu x4 razy szybciej pobieram . Sprawdzałem na 2 pen drivach u znajomych z co najmniej 3 mb osiągają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...