lukasjogabonito Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 (edytowane) Witam niedługo kupuję nowy komputer więc już czas pomyśleć o nowym monitorze...więc tak: - na komputerze wykonywane bedą wizualziacje w 3ds maxie więc monitor musi mieć b.dobre odwzorowanie kolorów, gdzyż czasem będą szły do druku - 22' - 24' - na Eizo mnie nie stać:D cena do ok 1000zł gdyż nie wykluczam, że w niedalekiej przyszłości dokupię sobie drugi identyczny by się wygodniej pracowało - firmy które bym widział to Asus, Iiyama, Belinea, Benq,ew. Dell... (lg, samsungi, acery nie wchodzą wogole w grę) - oczywiscie im taniej tym lepiej Edytowane 1 Września 2010 przez lukasjogabonito Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Dell 2209WA. Chyba najlepszy wybór do 1000 zł. Ew. LG W2220P - ponoć na tej samej matrycy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 (edytowane) - na komputerze wykonywane bedą wizualziacje w 3ds maxie więc monitor musi mieć b.dobre odwzorowanie kolorów, gdzyż czasem będą szły do druku - 22' - 24' cena do ok 1000zł Nie ma takich monitorów w tej cenie. DELL 2209WA i inne zabawki nie mają bardzo dobrego odwzorowania barw. Właściwie bardzo dobre to jest dopiero EIZO SX2462W (EIZO CG243W nawet lepsze, ale przy znormalizowanych parametrach {czyli 6500K, gamma 2,2} kalibracja do wewn. LUT nie jest niezbędna ... aczkolwiek nie zaszkodziła by) Edytowane 1 Września 2010 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasjogabonito Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Nie ma takich monitorów w tej cenie. DELL 2209WA i inne zabawki nie mają bardzo dobrego odwzorowania barw. mój błąd....jak najlepsze w tej cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 (edytowane) mój błąd....jak najlepsze w tej cenie Aha ... no to w takim wypadku ... może 17" EIZO S 1731 (zlinearyzowany z 10 bit dokładnością, a nie rozbiegany nieco jak DELL). Albo EIZO EV2023. ... z resztą : Lista godnych uwagi monitorów LCD (za rozsądną i nierozsądną cenę) - FORUM UŻYTKOWNIKÓW SPRZĘTU MARKI NIKON Edytowane 1 Września 2010 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasjogabonito Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Tak Kyle, jednak narazie nie stać mnie na droższy, a od czegoś trzeba zacząć. Więc mówienie że np. na monitorach poniżej iluś tam nic nie widać raczej nie pomoże... Wiem, że Eizo są najlepsze, ale duży obszar roboczy też jest ważny więc zostanę przy 22-24'... Wiec prosił bym o opinie dotyczące modeli do 1000 zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Tak Kyle, jednak narazie nie stać mnie na droższy, a od czegoś trzeba zacząć. Więc mówienie że np. na monitorach poniżej iluś tam nic nie widać raczej nie pomoże... Wiem, że Eizo są najlepsze, ale duży obszar roboczy też jest ważny więc zostanę przy 22-24'... Wiec prosił bym o opinie dotyczące modeli do 1000 zł... W takim razie pozostają podstawowe IPS ... poza DELL 2209WA (IPS) wymienionym wcześniej i LG W2220P na IPS jest jeszcze DELL U2211H (IPS). Trzeba przy pracy pamiętać że kłamią (nie tak masakrycznie jak TN ale jednak). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobikon Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 jeżeli szukasz monitora 24 cale do 1000zł z hdmi to polecam Ci tą iiyame: IIYAMA ProLite E2472HD 24'' - Monitory LCD - IIYAMA ProLite E2472HD 24'' od 969.03zł lub ew. popularnego samsunga Samsung SyncMaster SMP2470H 24" - Monitory LCD - Samsung SyncMaster SMP2470H 24" od 919.00zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 jeżeli szukasz monitora 24 cale do 1000zł z hdmi to polecam Ci tą iiyame: IIYAMA ProLite E2472HD 24'' - Monitory LCD - IIYAMA ProLite E2472HD 24'' od 969.03zł lub ew. popularnego samsunga Samsung SyncMaster SMP2470H 24" - Monitory LCD - Samsung SyncMaster SMP2470H 24" od 919.00zł Dla czego polecasz monitory z kiepskim odwzorowaniem barw (same TN-ki)? Czytałeś tytuł tematu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grodzio Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Ja jutro będę zmawiał DELLA 2209WA dużo dobrego o nim mówią więc zrób to samo co ja i go kup bo z tego co wiem to wart jest tego 1tyś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GLaF Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Słyszałem, że Delle są tak jasne, że wieczorem trzeba w okularach przeciwsłonecznych przed nimi siedzieć. Nie wiem czy ten model też ma taką przypadłość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasjogabonito Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 Dzieki Panowie chyba zdecyduje się na któregoś Dell-a.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...