Skocz do zawartości
kHrystaL

dylemat z dyskiem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam ogromny problem, gdyż nie mogę się zdecydować jaką płytę główną AM3 kupić.

Zależy mi na:

wydajności i OC

dobrej sekcji zasilania

złączach SATA3, 5-6 sztuk

USB 3.0, 2 sztuki

Chodzi mi o najlepszą płytę główną za 300zł, żebym niczego nie żałował, żeby starczyła mi na przyszłość.

Jeżeli chodzi o zintegrowaną kartę graficzną, to raczej nie jest mi potrzebna. Chyba, że są z niej jakieś korzyści.

Myślałem o

Płyta główna MSI 870A-G54 A870 Socket AM3

i o

Płyta główna Asrock EXTREME3 AMD 870 Socket AM3

Ale jestem bardziej po stronie MSI ze względu na cenę. Chętnie przyjmę jeszcze inne propozycje.

Proszę o pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co wybrać. Nie potrzebuje ogromnej przestrzeni, więc myślę nad zakupem dysku F4 320GB. Jest on parę złotówek tańszy od F3 500GB, ale szybszy i cichszy. Planowałbym też w razie potrzeby dokupić drugi F4 na raid0, ale oczywiście raid0 z F3 też nie można wykluczyć. Także nie wiem, czy pójść na nowoczesność czy na sprawdzoną wydajność i pojemność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle, że w ESC jedyny F4 to hd322gj 320GB

A dysk/dyski mają być na wszystko. Jakbym kupił na początek F4, to dzieliłbym na partycje System i reszta gry/filmy/muzyka. Nie znam się na raid w ogóle. Ale myślę, że bym sobie poradził w tym.

No dobra. Zdecydowałem. To był mini-impuls. 320GB i tak nie wykorzystam. Jak będzie potrzeba to dokupi się drugi dysk F4 640GB i będzie wszystko śmigać.

Edytowane przez kHrystaL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi