s0n1c Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Witam poszukuje jak najtanszego dysku sieciowego (NAS) z serwerem http. Na razie znalazlem cos takiego: zyxel-nsa210 - 320zł Znacie jakies inne (tansze/lepsze w tej cenie) propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Może DLINK DNS-313, można wgrać linuxa. Cena około 250zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Możesz poszukać jakiegoś kompa na allegro na p2/p3... Możliwości konfiguracji ogromne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Nie bylo by pytania, gdybym nie chcial miec tego malego i energooszczednego. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 to ja polecę to Router TP-Link TL-WR1043ND 300Mbps Gigabit (1213669573) - Aukcje internetowe Allegro ładujesz openwrt na to i masz mały serwer na linuxie, pobieranie z ftp, samba, torrenty zresztą kliknij eko.one.pl - Linux masz wszystko opisane, nie bój się konsoli linuxa bo też byłem kompletnie zielony a dałem radę, żeby cie przekonać procek artheos 400mhz, 32mb ramu, wejście usb do dysku i innych, wifi N, gigabit lan i wan, za niecałe 200zł masz naprawdę wypasiony sprzęt podłączasz dysk usb i funkcjonalnością bije na głowę dużo droższe routery, kilka routerów już w życiu miałem ale ten jest the best Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 Do ilu GB dyski na USB obsługuje taki TPLINK? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 Aktualnie urzytkuje OVISLINK AirLive WL-1600GL@Tomato Victek MOD i zastanawia mnie, czy ten OpenWRT ma mozliwosc przydzielania pasma do konkretnego IP (Ważne). I nie chodzi mi tutaj o reczne wpisy w iptables. Ale nie powiem, ciekawa opcja, na pewno warta blizszego przyjrzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 (edytowane) Dyski na USB podpięte do routerów mają marną przepustowość, ale jeżeli ~6MB/s wystarcza to ok. Edytowane 3 Września 2010 przez carek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorgan Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 dysk podpięty do tego tplinka ma wydajność koło 10-11MB/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...