Gość Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Witam Planuję zakup odtwarzacza HD Hyundai Mbox L110. Chciałbym dokupić do niego dysk zewnętrzny pod USB, pojemność w okolicach 500Gb. Dysk musi być zasilany z jednego portu USB, ponieważ do drugiego portu zamierzam podpiąć kartę wifi. Najlepiej jakby dysk posiadał zintegrowany kabel USB -> coś jak np. PQI HDD H560. Jaki dysk wybrać w cenie +- 350zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makatiel Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Nie mam porównania z innymi modelami, ale opiszę Seagate FreeAgent Go 500 GB. Link Mamy 3 szt. w firmie do robienia backupów (prosty i w miarę wygodny program w zestawie). Wiem, że o gustach się nie dyskutuje ale - dysk jest mały, zgrabny, cichy (słychać że działa dopiero po bezpośrednim przyłożeniu ucha do obudowy). Dysk posiada również podświetlenie, ale naprawdę jest ono symboliczne i nie razi w oczy. Wyniki poniżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Samsung S2 dziala z jednego portu (nawet wersja 640GB). Mialem ich kilka w rekach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Te dyski Seagate FreeAgent Go 500 GB nie należą do jakiejś wadliwej serii? O ile się dobrze orientuję to jakiś czas temu Seagate zaliczył wtopę z dyskami. Z tego co widzę to ani Seagate FreeAgent ani Samsung S2 nie posiadają zintegrowanego kabelka USB co stanowi pewien minus. Może jakiś użytkownik wypowie się na temat dysku PQI którego link zamieściłem w pierwszym poście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogibeer Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Nie jest przypadkiem tak, żeby uciągnąć taki dysk to trzeba go podłączyć pod USB 2.0? Jeszcze na USB v1 mój HDD mi nie ruszył... (WD 320MB 5400rpm Blue) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Nie jest przypadkiem tak, żeby uciągnąć taki dysk to trzeba go podłączyć pod USB 2.0? Jeszcze na USB v1 mój HDD mi nie ruszył... (WD 320MB 5400rpm Blue) Ale Hyundai Mbox L110 ma złącze USB 2.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uhorek Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 Nie jest przypadkiem tak, żeby uciągnąć taki dysk to trzeba go podłączyć pod USB 2.0? Jeszcze na USB v1 mój HDD mi nie ruszył... (WD 320MB 5400rpm Blue) Do niektórych kieszeni (np. Welland ME-940M) jest dołączany kabel USB Y, ma on w sumie 3 wtyczki USB: mini do dysku + dwa zwykłe do podpinania do komputera. Drugi wtyk wpinasz jak masz USB1, wówczas ssie prąd z dwóch gniazd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...