fuxmen Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 (edytowane) Witam Przeszukałem połowę internetu, jednak podobnego problemu nie znalazłem jak mój. Ustawiłem przekierowanie portów 80, 443 w liveboxie na laptopa który się łączy po wifi i ma wszystko z automatu, następnie w dyndns się zarejestrowałem. Na laptopie jest apache na porcie 80. I wszystko działa, wpisuje adres w przegladarce ten z dyndns i wchodzi strona, która jest w laptopie. Chciałem to samo zrobić na komputerze stacjonarnym, który docelowo będzie pełnił rolę serwera, i tu zaczynają się schody... Zmieniłem tylko ip w przekierowaniu na ip komputera który jest połączony przez ethernet. I już niestety strona się nie wyświetla. Ustawiłem ip ręcznie na 192.168.1.55 bo podobno ręczne ma być z poza zakresu który przyznaje livebox czyli 10-50. I nadal nie przekierowuje na ten komputer stacjonarny.... aha ze stacjonarnego mogę wejść na liveboxa widzę go, ping wszystko chodzi Wszystko jest jak powinno z laptopa wchodzę na adres komputera i strona się wyświetla... Dlaczego nie może live box przekierować na komputer skoro po wifi na laptopa przekierowuje... ręce już opadają siedzę kilka godzin i kombinuje i nic... proszę o pomoc Edytowane 2 Września 2010 przez fuxmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 (edytowane) Zanim zaczniemy. Co dzieje sie gdy z Laptopa w przegladarce wejdziesz na "HTTP://198.168.1.55"? I czy IP 192.168.1.55 jest ustawione recznie na komputerze stacjonarnym czy w SDHCP routera? Jesli recznie na komputerze stacjonarnym to co dzieje sie gdy przekierujesz na IP komputera stacjonarnego przydzielone z DHCP routera? Edytowane 2 Września 2010 przez Trawienny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 (edytowane) Jeśli w laptopie wpiszę ten adres, pojawia się strona, która na komputerze jest w katalogu domowym serwera apache Dodam ze internet mam od innego prowidera przez WIFI i tam jest automatyczne przyzwanie wszystkiego, a z tej sieci LAN korzystałbym tylko aby mieć serwer na zewnątrz. Myśle, że jedno z drugim się nie gryzie bo czy wyłączyłem WIFI na czas prób czy nie nadal nie chodzilo EDIT Czy ręcznie czy automatycznie nie przekierowuje... EDIT 2 sprawdziłem na laptopie po ethernecie, działa, na komputerze nadal nie ;/ Edytowane 2 Września 2010 przez fuxmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...