SerachWithGoogle Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 (edytowane) Witam, Kilka miesięcy temu w prawej dolnej części ekranu pojawiły się przebarwienia. Szara plama widoczna przy jasnych barwach. Nie widoczna na czarnym tle. Ostatnio zauważyłem kolejne przebarwienia nieco wyżej. Plamy widoczne najlepiej na pierwszej i ostatniej fotografii ( ImageShack Album - 6 images ) Czym mogą być spowodowane? Ekran czyszczony raz na kilka miesięcy ściereczkami do LCD , wycierany delikatną szmatką do okularów. Ekran nie jest narażony na "dotykanie tłustymi paluchami". Nie mam pojęcia skąd się to bierze. Skazy widoczne tylko na włączonej matrycy. Czy warto wysyłać ekran na reklamację ( 3 lata gwarancji ). Czy jest to zwyczajne zużycie? Nie wiem jak długo może zająć proces reklamacji, jest to jedyny monitor który obecnie mam wolny. Edytowane 3 Września 2010 przez SerachWithGoogle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 Czy jest to zwyczajne zużycie? Nie to nie jest zwyczajne zużycie. Albo mechaniczne uszkodzenie, albo wada fabryczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Mam to samo w niemal identycznym miejscu. Powiem ci, że nie jest to widoczne na każdym tle więc spokojnie czekam, aż gwara będzie zbliżała się ku końcowi i wysyłam. a co :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SerachWithGoogle Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Mam to samo w niemal identycznym miejscu. Powiem ci, że nie jest to widoczne na każdym tle więc spokojnie czekam, aż gwara będzie zbliżała się ku końcowi i wysyłam. a co :rolleyes: Czyli jednak wada fabryczna... Jakby coś przepalało się od tyłu :( Strasznie denerwuje czasami... Gwarancja do listopada, więc będę działał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 Czyli jednak wada fabryczna... Jakby coś przepalało się od tyłu :( Strasznie denerwuje czasami... Gwarancja do listopada, więc będę działał. Pewnie masz racje. Jak wiadomo matryca a raczej jej podswietlenie dosc mocno sie nagrzewa wiec moze to byc osad jaki powstaje przy okopceniu. Brak szczelnosci miedzy szyba a matryca i sie dostalo do srodka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SerachWithGoogle Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 Co ciekawe, zaraz po włączeniu monitora gdy matryca jest jeszcze zimna punkty "zadymienia" są niewidoczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo70 Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 Znajomy miał podobny problem, zadzwonił do HP, kazali zrobić zdięcia. Po ich obejrzeniu stwierdzili wadę matrycy. Teraz najciekawsza :) Powwiedzieli że gwarancję uznają i najpierw przysłali mu nowy monitor a stary kazali włożyć w karton po tym nowym i odesłać do nich. To się nazywa gwarancja, jestem pod dużym wrażeniem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 Gwarancja jak gwarancja. Dell też tak robi. A "najlepsze" jest to, że monitory ze zwrotów są w ciągłym obiegu bez żadnej adnotacji że jest to zwrot. Także przy wymianie możesz trafić na jakieś badziewie odesłane przez poprzedniego użytkownika. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 Jutro będę dzwonił na infolinie i się dowiem co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SerachWithGoogle Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 (edytowane) Dziś zgłoszone, jutro odwiedzi mnie kurier z monitorem :) Jeżeli wszystko będzie OK w ciągu 7 dni odsyłam wadliwy. Jak na chwilę obecną bardzo sprawna obsługa, co prawda automat na infolinii nie potrafi powiedzieć jaki numer wcisnąć dla monitorów :_) Ale pod "Komputery osobiste" można złożyć reklamację bez problemu. @toms83: To akurat jest norma, sprzęt regenerowany, jest sprawdzony i powinien być sprawny. Przed zaakceptowaniem możesz go sprawdzić u siebie przez 7 dni. Edytowane 16 Września 2010 przez SerachWithGoogle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 No to czekamy na więcej informacji z przebiegu reklamacji. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SerachWithGoogle Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Nowy monitor na chodzie, jak na razie nie widzę wad, pochodzi dobę zobaczymy jak się sprawdzi. Nowy firmware GIG 78 ( poprzednio GIG 32 ) Teoretycznie 11 godzin był na chodzie, ciężko stwierdzić gdyż można to zresetować ( poprzedni 7436 godzin pracy ) Seria PLC poprzedznio CZC ( ? polska / czeska ) Od zgłoszenia usterki, do otrzymania zamiennika - 20 godzin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 Jutro powinienem mieć nowy panel. So far so good Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2010 Wymieniony panel ma GIG 77 produkcja czeska z października 2008. Poprzedni był chiński z lipca 2008. Rewizja w obu przypadkach ta sama 111. Świeci ładnie, żadnych przebarwień ani zafarbu. Trafił się jeden martwy subpixel, ale przeżyje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...