bziumak Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 (edytowane) Witam, Chciałbym zmienić grafikę w moim staruszku, 6600GT jest już takim starociem, że właściwie nie opłaca mi się już go nawet sprzedawać. Szukam jakiejś grafiki do maksymalnie 100zł (najlepiej z przesyłką). Nie wiem za bardzo w co celować i przy jakim modelu będzie największy skok wydajności (będzie w ogóle). Ze wstępnych poszukiwań wynika, że za tą kasę mogę znaleźć 7600GS lub 7600GT a także 8500GT. Jeżeli możecie coś doradzić będę wdzięczny. Reszta zestawu oczywiście w podpisie. Edytowane 3 Września 2010 przez bziumak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 Moze sproboj policytowac jakiegos 8600GT. Bardzo przyzwoita karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 Moim zdaniem 100zł to taka nieszczęśliwa kwota na kartę. Kupisz max 8600GT i tylko tyle, że będziesz miał więcej klatek z tytułach w które możesz grać obecnie. Za 200zł można już wyrwać 8800GT a tym w niższych rozdzielczościach i obciętych detalach mogłbyć pograć prawie we wszystko. Jeśli masz swoje ulubione tytuły i chcesz mieć więcej fps to szukaj 8600GT. Jeśli chciałbyś pograć w nowsze gry dozbieraj drugą stówkę i szukaj 8800GT. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 Wcale nie , na 8600GT a najlepiej sonic+ pogra w kazda gre jaka wyszla , moze bedzie to rozdzielczość 1024 ale pogra przynajmiej na medium . Sam gralem na niej w crysisa na medium 1024. W tej cenie powinien takze byc do dostania Radeon x1950pro , jakiś czas posiadalem i polecam. Moze taką uda Ci sie kupic PowerColor Radeon X1950 Pro SCS3 . 256 PX 2DV/VI (1213467301) - Aukcje internetowe Allegro albo GeForce 8600 Palit Sonic+ TANIO!! (1207791544) - Aukcje internetowe Allegro , moze troche przekroczysz te 100pln ale na prawde warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bziumak Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 Dzięki za odpowiedzi i pomoc będę szukał x1950 albo 8600 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 (edytowane) Też miałem X1950 PRO. Karta IMO bardzo wydajna, ale problemy ze sterami chociażby w Mafii 2, a karta normalnie pozwala na jej odpalenie gdyż obsługuje DX9 i SM 3.0. Obejrzyj sobie filmiki z Mafii 2 . Ktoś podawał w temacie o grze linki: Mafia 2 - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne - strona 39 Do tego problemy z cieniami w innych grach. Nie twierdzę, że to zła karta, bo pewnie wyjdzie stosowny patch, albo poprawią to w najnowszych Catalystach ale lepiej dołożyć do czegoś jeszcze wydajniejszego. Zwłaszcza, że masz dobrą płytę i procka, którego zawsze możesz podkręcić do tych 2.8-3.0 ghz. 8800GT/9600 GT to IMO dobra opcja. Za około tydzień wystawiam swoją grafę na Allegro. Jak będziesz zainteresowany to przeglądaj giełdę. Będzie tam stosowana informacja. Edytowane 3 Września 2010 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bziumak Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 (edytowane) Proc lata standardowo na 2,7 (9x300). 88GT tylko jeśli wpadnie mi więcej kasy, na razie celuje w 86GT. Czy jest różnica w 86GT i 86GTS? Czy obojętnie co kupię? Edytowane 3 Września 2010 przez bziumak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 (edytowane) Ja akurat nie mialem problemow w mafi 2 bo juz jej nie mialem , a w innych grach nie doznalem zadnych niedogodnien. Niestety juz x1950pro nie ma wsparcia nowszych steownikow , bo zaczyna sie od HD2xxx, mozna by tylko liczyc na patche. Roznica jest, jakas 20% wiec lepiej GTS , albo jak podalem palit sonic+. Jest tez opcja byś szukal czegos pokroju 8800GTS 320MB ,9600GSO/GT lub HD3850 , czasem mozna wyrwac za ok 150pln a jej wydajnosc jest ok 2 razy wyzsza od 8600GTS. Edytowane 3 Września 2010 przez Maciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...