Kamil18 Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 (edytowane) Witam, mam problem z tą płytą. Ostatnio podczas burzy siedziałem na kompie, nagle gdzieś walnął piorun, i poleciało mi spięcie chyba. Spaliło się jedno wejście w routerze pod które był podpięty mój komputer, a teraz jak włączam komputer, to czasem pokazuje mi, że kabel sieciowy jest odłączony, muszę go odłączyć na chwilę od routera i podłączyć ponownie. Wygląda to tak, że włączam komputer, a dioda na routerze mruga jak szalona (co dziać się nie powinno, chyba że podczas np. "ściągania plików"), i nie świecą się wtedy diody z tyłu komputera odpowiadające za lan. Da się jakoś to naprawić? Router jest raczej sprawny, gdyż brat na swoim kompie nie ma takich problemów. Edytowane 4 Września 2010 przez Kamil18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Witam, mam problem z tą płytą. Ostatnio podczas burzy siedziałem na kompie, nagle gdzieś walnął piorun, i poleciało mi spięcie chyba. Spaliło się jedno wejście w routerze pod które był podpięty mój komputer, a teraz jak włączam komputer, to czasem pokazuje mi, że kabel sieciowy jest odłączony, muszę go odłączyć na chwilę od routera i podłączyć ponownie. Wygląda to tak, że włączam komputer, a dioda na routerze mruga jak szalona (co dziać się nie powinno, chyba że podczas np. "ściągania plików"), i nie świecą się wtedy diody z tyłu komputera odpowiadające za lan. Da się jakoś to naprawić? Router jest raczej sprawny, gdyż brat na swoim kompie nie ma takich problemów. Skoro router masz niby sprawny, to pozostaje sieciówka wmontowana w płytę - kup (koszt do 20zł) albo pożycz od znajomego i sprawdź czy to faktycznie jej wina... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...