Skocz do zawartości
Szymon

Vmod Radeon 9000pro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! :>

Ok bede miec teraz troche wolnego czasu...i mysle :). Mysle czy by nie zrobic Vmod`a mojej karty. Problem polegan a tym ze rzden nie chce isc na wiecej niz 315 mhz, pamieci nawet nie chlodze to specjalnie nie krece (275@290). Ale robiac Vmod`a naturalnie tez naloze radiatorki :>. Poki co rzecz polega na rdzeniu. Przy obecnym configu i tak podkreconej karcie mam 9200 3dmarkow w 2001se, chcuialbym przekroczyc 10 k :> . Chlozdenie mam takie ze karta jak dotykam od spodu pod rdzeniem jest praktycznie letnia, przy IDLe chlodna- dalem radiator z CPU athlona 1000 mhz i na to wiatrak 8 cm :>. Czy kto moglby mi pomoc materialem? Czy ktos sie juz w to bawil? Na pewno nie uda mi sie tego robic bez sladu :>. Karte kupilem w lutym i ma rok gwaarancji, no ale coz :) nie mam kasy na nowa a potrzebuje wiecej speed :]. Poki co nie mam z nia problemow to jezeli czegos nie spieprze pzry tym vmodzie to juz chyba nie padnie :). Czekam na porady...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja moja krecilem po Vmodzie poszla na 340/680 z tum ze jest to troche niebezpieczne. choc nastapil po tym niezly wzrost wydajnosci.

Stronke z Vmodem masz tu :

http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...erclocking.html

Mam karte od Hisa a mod jest od Sapphire ale poszlo. Sa potrzebne tylko trzy rezystory i po bulu, oraz dobre chlodzenie.

Zycze powodzenia i sprawnej reki w lutowaniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ooo diekuje :) wiedizalem juz ta strone ale nie optrafilem jej znalezc :>. Moglbys jeszcze powiedizec jaki byl ten wzrost? :> obecnei mam 9200 i ustawienia takie jak widzisz. Ale pamieci nie sa chlodzone, tylko rdzen i to dosyc powanzie :]

ps. pamieci Ci poszly na 340 mhz?!?!?! wow...hmmmm u mnie to sa eltrony 3.3 ns.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja teraz na tydzien jade. JAk wroce siadamy z mongo (tez z tweaka :> , mam nadzieje ze mi pomoze :] ) i bedizemy lutowac...ale juz mozecie sie modlic za mnie , i moja karte :]. Musze skoloawc jeszcze radiatory na mem. a cholera nie mam skad :-/ .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Ja pociolem radiator od pentium 233 i jest ok. Kleilem cieniutka tasna dwustronna. Dajcie znac jak chodza wasze karty po modzie i takie pytanko jak zrobiles z 9000pro 9200 ??

Przeciez 9200 to goffno gorsze od naszych sprzetow :!: Beno masz jeszcze ta tasme :?: I czy to jest tasma termoprzewodzaca bo jezeli tak to moze bys mi wyslal 30 cm ?? Acha a dobrze sie trzymaja te radiatorki na tej tasmie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tasme kupilem firmy Tesa - fotostrip jest zajebiscie cienka i termoprzewodzaca radiatory sa cieple pod obciazeniem ( fajnie sie grzeja ) a tasme jestem ci w stanie wyslac tylko musisz poczekac tydzien az przyjade do polski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

tasme kupilem firmy Tesa - fotostrip jest zajebiscie cienka i termoprzewodzaca radiatory sa cieple pod obciazeniem ( fajnie sie grzeja ) a tasme jestem ci w stanie wyslac tylko musisz poczekac tydzien az przyjade do polski

Po prostu suuuper ciesze sie bardzo nareszcie potne radiatorki i przykleje :) Czyli odzywam sie za rowny tydzien przez priva :) Jeszcze raz dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...tak 9200 to punkty w 3dmarku :>. Mam problem...Wyjechalem na tydzien i qrfa :-/wracam zasilacz mi padl,lacznie z UPS`em..nie wiem co sie tutaj dzialo. Ale ups swirowal juz wczesniej :(. Mam teraz 235W opdlaczony....nie wiem jak dlugo. Ale na tym poki co raczej nie bede probowac Vmodo`w :((( nei wiem kiedy dorwe nowy :-/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki wiem ze ten topik poswiecony jest R9000 z PRO. Jednak chcialem sie zorientowac czy bedzie dzialac V-Mod na R9200 (w podpisie)! Ogolnie wiadomo ze karty te sa wyposazone w dwa rozne chipsety R9000 (RV250) i R9200 (RV280) pozatym roznica z agpx8 (ktore i tak nic nie daje) no i jeszcze wersja pro ktorej nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...