Szymon Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Witam! :> Ok bede miec teraz troche wolnego czasu...i mysle :). Mysle czy by nie zrobic Vmod`a mojej karty. Problem polegan a tym ze rzden nie chce isc na wiecej niz 315 mhz, pamieci nawet nie chlodze to specjalnie nie krece (275@290). Ale robiac Vmod`a naturalnie tez naloze radiatorki :>. Poki co rzecz polega na rdzeniu. Przy obecnym configu i tak podkreconej karcie mam 9200 3dmarkow w 2001se, chcuialbym przekroczyc 10 k :> . Chlozdenie mam takie ze karta jak dotykam od spodu pod rdzeniem jest praktycznie letnia, przy IDLe chlodna- dalem radiator z CPU athlona 1000 mhz i na to wiatrak 8 cm :>. Czy kto moglby mi pomoc materialem? Czy ktos sie juz w to bawil? Na pewno nie uda mi sie tego robic bez sladu :>. Karte kupilem w lutym i ma rok gwaarancji, no ale coz :) nie mam kasy na nowa a potrzebuje wiecej speed :]. Poki co nie mam z nia problemow to jezeli czegos nie spieprze pzry tym vmodzie to juz chyba nie padnie :). Czekam na porady... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 taniej i z lepszym efektem Ci wyjdzie jesli pozbedziesz sie tego 9000 Pro i kupisz 9100. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 czy taniej to nie wiem. Ale niestety nie mam komu sprzedac tgo mojego radka :) a na allegro mam konto zablokoawne. Z reszta watpie zeby ktos go tam wzial za tyle ile bym chcial. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Było, szukaj nawet mój kumpel zakładał o tym topic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 No ja moja krecilem po Vmodzie poszla na 340/680 z tum ze jest to troche niebezpieczne. choc nastapil po tym niezly wzrost wydajnosci. Stronke z Vmodem masz tu : http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...erclocking.html Mam karte od Hisa a mod jest od Sapphire ale poszlo. Sa potrzebne tylko trzy rezystory i po bulu, oraz dobre chlodzenie. Zycze powodzenia i sprawnej reki w lutowaniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 ooo diekuje :) wiedizalem juz ta strone ale nie optrafilem jej znalezc :>. Moglbys jeszcze powiedizec jaki byl ten wzrost? :> obecnei mam 9200 i ustawienia takie jak widzisz. Ale pamieci nie sa chlodzone, tylko rdzen i to dosyc powanzie :] ps. pamieci Ci poszly na 340 mhz?!?!?! wow...hmmmm u mnie to sa eltrony 3.3 ns. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 tez bym sobie strzelil takiego moda ale jakos sie dygam :D Brak mi odwagi hehehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 ja teraz na tydzien jade. JAk wroce siadamy z mongo (tez z tweaka :> , mam nadzieje ze mi pomoze :] ) i bedizemy lutowac...ale juz mozecie sie modlic za mnie , i moja karte :]. Musze skoloawc jeszcze radiatory na mem. a cholera nie mam skad :-/ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Cytat Musze skoloawc jeszcze radiatory na mem. a cholera nie mam skad :-/ . A na alegro patrzales ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 heh mialem na mysli :] wykombinowac cos zeby nie musiec za to placic :> (jak zwykle z reszta :P :) ) poza tym mam zablokoawne konto na allegro :] musze zplacic prowizje.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 zapraszamy na gielde do wawy...;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Cytat zapraszamy na gielde do wawy...;) hehehe to chyba raczej taniej wyjdzie alegro :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 :lol: wlasnie :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Ja pociolem radiator od pentium 233 i jest ok. Kleilem cieniutka tasna dwustronna. Dajcie znac jak chodza wasze karty po modzie i takie pytanko jak zrobiles z 9000pro 9200 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Cytat Ja pociolem radiator od pentium 233 i jest ok. Kleilem cieniutka tasna dwustronna. Dajcie znac jak chodza wasze karty po modzie i takie pytanko jak zrobiles z 9000pro 9200 ??Przeciez 9200 to goffno gorsze od naszych sprzetow :!: Beno masz jeszcze ta tasme :?: I czy to jest tasma termoprzewodzaca bo jezeli tak to moze bys mi wyslal 30 cm ?? Acha a dobrze sie trzymaja te radiatorki na tej tasmie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudzinka Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 To 9200 to chyba pkt w 3d marku :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 tasme kupilem firmy Tesa - fotostrip jest zajebiscie cienka i termoprzewodzaca radiatory sa cieple pod obciazeniem ( fajnie sie grzeja ) a tasme jestem ci w stanie wyslac tylko musisz poczekac tydzien az przyjade do polski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Cytat tasme kupilem firmy Tesa - fotostrip jest zajebiscie cienka i termoprzewodzaca radiatory sa cieple pod obciazeniem ( fajnie sie grzeja ) a tasme jestem ci w stanie wyslac tylko musisz poczekac tydzien az przyjade do polski Po prostu suuuper ciesze sie bardzo nareszcie potne radiatorki i przykleje :) Czyli odzywam sie za rowny tydzien przez priva :) Jeszcze raz dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 ...tak 9200 to punkty w 3dmarku :>. Mam problem...Wyjechalem na tydzien i qrfa :-/wracam zasilacz mi padl,lacznie z UPS`em..nie wiem co sie tutaj dzialo. Ale ups swirowal juz wczesniej :(. Mam teraz 235W opdlaczony....nie wiem jak dlugo. Ale na tym poki co raczej nie bede probowac Vmodo`w :((( nei wiem kiedy dorwe nowy :-/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 no to ja bym chcial jakies namiary przynajmniej numer tel. to sie zdzwonimy. A Vmoda mozecie zrobic i bez przyklejonych radiatorkuw na pamiatkach tylko wtedy niemozecie ich krecic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekk Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Sorki wiem ze ten topik poswiecony jest R9000 z PRO. Jednak chcialem sie zorientowac czy bedzie dzialac V-Mod na R9200 (w podpisie)! Ogolnie wiadomo ze karty te sa wyposazone w dwa rozne chipsety R9000 (RV250) i R9200 (RV280) pozatym roznica z agpx8 (ktore i tak nic nie daje) no i jeszcze wersja pro ktorej nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...