ToXaRz Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Witam w sumie na wstępie przepraszam jeśli temat winien wylądować gdzie indziej jednak myślę że tutaj najlepiej pasuje. Otóż mój admin postanowił by wszyscy łaczyli się przez proxy i tak się stało jest to CHYBA socket 5 dane to 192.168.0.1 czyli takie samo jak moja bramka i dns od internetu (radiówka) autoryzowane hasłem : login literkimale hasło malaliteryinakoncucyfrajedna w każdym razie internet explorer działa , firefox , gg działa zaś wszystko inne gdzie nie ma w opcjach proxy nie działą :( to jest aqq ,steam , napiprojekt :(((( , pobieranie okładek do winampa i stąd moje pytanie jakim programem moge jakby emulować proxy dla programów które wsparcia jakotakiego nie mają? Windows 7 x64 z góry dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 (edytowane) SocksCap, Proxifier, Proxyfirewall. Ostatni dziala podobnie do firewalla wylapujac akualne polaczenia i pytajac o to, czy dany soft ma korzystac z proxy, w przypadku pozostalych dwoch trzeba recznie dodac program do listy korzystajacych z proxy. Edytowane 6 Września 2010 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToXaRz Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 dzięki za szybką odpowiedź ;) to tak Socks Cap nie działa na 64bitowym systemie Proxyfirewalla kiedyś próbowałem i nic z tego nie było. Co do Proxifier to próbowałem ustawić jednak coś chyba robię źle: I stąd pytanie czemu serwer odrzuca połaczenie ? : [cytat] WAZNE - ZE WZGLEDOW BEZPIECZENSTWA Dostęp do serwera zabroniony Poniewaz przez ostatni okres zauwazylismy wzmozone ataki na nasze serwery w trosce o Panstwa bezpieczenstwo wprowadzilismy system autoryzacji. Jest to operacja niezbedna nie tylko ze wzgledow bezpieczenstwa ale rowniez z uwagi na planowane zwiekszenie przepustowosci naszych laczy. Informujemy, ze zmienil sie takze numer konta na ktory nalezy dokonywac wplat za internet. Alior Bank nr konta:niewaznynurkonta Pozostale dane niezbedne do przelewow pozostaja bez zmian. Numer konta mozna tez znalezc na naszej stronie internetowej: www.stronainternetowaadmina.pl Prosze o kontat z administratorem w celu aktywacji LOGINU i HASLA. Login sklada sie z pierwszej litery imienia i nazwiska (pisane w jednym ciagu bez polskich liter i bez kropek np. Jan Kowalski bedzie mial login: jkowalski. Haslo uzytkownik wybiera sam (dowolny ciag znakow najlepiej bez polskich liter). Tak utworzone login i haslo mozna wyslac na numery telefonow podane ponizej. Przyspieszy to znacznie proces autoryzacji na serwerze. Cala operacje tworzenia loginu i hasla oraz konfiguracje przegladarki przeprowadza sie tylko raz. Aby poprawnie dzialaly strony WWW nalezy jeszcze tylko ustawic serwer proxy w przegladarce FIREFOX: Menu -> Narzedzia -> Opcje -> Zaawansowane -> Zakladka Siec -> Ustawienia -> Prosze wlaczyc reczna konfiguracje serwera proxy i wpisac ponizsze dane Serwer proxy http: 192.168.0.1 port 8080 Internet Explorer: Menu -> Narzedzia -> Opcje internetowe -> Polaczenia -> Ustawienia sieci LAN -> Serwer PROXY -> Prosze wlaczyc reczna konfiguracje serwera proxy i wpisac ponizsze dane Adres: 192.168.0.1 port 8080 Za utrudnienia serdecznie przepraszamy - pomoze to jednak w lepszym wykorzystywaniu zasobow lacza i przyspieszeniu transferow [/cytat] I tak w proxifierze wklepuje SOCKS 5 192.168.0.1 : 8080 poprawnylogin haselko i nie działa ? ma ktoś jakiś pomysł :(? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...