cyrion Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Koleś chce się ze mną zamienić na płyte główną,procesor i karte graficzną. Ma jakąs tanią płyte główną Gigabyte na AM3,procesor athlon x4 2.8Ghz(45nm) i radeon 4670 1Gb/128bit, ja mam mu dać za to płyte MSI neo2-FR,P-35,(posiada miedźiane chłodzenie w postaci hetiapie), procesor pentium dual core 2180 (65nm)i nvidia 8600GT. Powód wymiany- gry nie chcą mu dobrze działać na platformie AMD i radeonie 4670,problemy jakieś ze sterownikami. Dlatego chce duchem intela i nvidie. Ja co prawda prawie już nie gram w gry i to mnie kusi trochę ten nowszy sprzet od mojego. A licze się z tym że w stary socket 775 moge wstawić co najwyżej q9xx ,a w AM3 jakiegoś najnowszego phenoma2. I co sądzicie opłaca sie zamienić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Jeżeli nie dopłacasz to bierz od razu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJH83 Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 (edytowane) Phenomy to jakos szybsze od c2q Q9550 itp nie są, a podobno nowe proce AMD mają być na AM3+ niekompatybilnym z AM3 więc jakiś szał 775->AM3 to to nie jest, jednak wymiana bez dopłaty bardzo się tobie opłaca. Przecież gość będzie miał z 2x -3x wolniejszą grafikę, a e2180 w szczegolnosci bez oc też będzie duuuzo wolniejszy. Edytowane 6 Września 2010 przez DJH83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Jaką ma dokładnie płytkę? Może jeszcze sobie odblokujesz kaszę? Ryzyko takie, ze coś mu nie działa prawidłowo i chce się pozbyć bo nie umie rozwiązać problemu a to może być na przykład konflikt płyty i pamięci, jakieś nietypowe uszkodzenie płyty, nieaktualny bios nie obsługujący w pełni procka etc. W te sterowniki to bym za bardzo nie wierzył ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 Popros o dowod zakupu typu paragon lub faktura i bierz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrion Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 (edytowane) Gośćia znam, sprzęt kupił może niecałe 2 miesiące temu. Wyskakują mu jakieś błędy podczas gier i niebieski ekran. Poza tym gdy nie gra w gry , to windows mu dobrze działa.Grafika niby wydajniejsza od mojej , ale własnie gta4 mu gorzej chodziło i się wyłączało zwieszało bardziej niż na mojej. Grafiki aż takiej wydajnej nie potrzebuję, bardziej zależy mi na cichszej pracy i mniejszym poborze energii. W sumie jego quad x4(45nm), a mój pdcore (65nm). No ale zawsze to mniejszy proces technologiczny. Moja płyta nie była taka najtansza jak kupowałem, a tu niego jest jakis aluminiowy radiatorek tylko na chipsecie.Dziś może przyniesie kompa to zobacze dokładnie jaka to płyta główna. Edytowane 7 Września 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 Pewno zasilka do wymiany (kupil w komplecie z buda), albo cos z memkami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...