Mane Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 (edytowane) Mam problem z routerem Linksys WRK54G. Co jakiś czas się zawiesza, nieraz kilka razy dziennie, innym razem jest spokój przez kilka dni. Zawiesza sie nie do końca wszystko, w tej chwili mogę się zdalnie (RDP) z internetu dostać do komputera w sieci domowej, ale z kolei na tym komputerze nie działa internet przez URL, przez IP nie działają strony www, telnet działa na porcie 80, poprzez ip moge się połączyć np z serwerem ftp. Nie można się również dostać lokalnie na router. Ktoś ma jakiś pomysł? Jakieś ustawienia mogą to powodować, czy po prostu kupiłem jakąś padakę (okazja od kolegi: ) ) i najlepiej kupić coś nowego? EDIT: Ehhh to poranne klikanie przed wypiciem kawy, mała pomyłka, prosze o przeniesienie do działu Sprzęt Sieciowy & Wi-fi Edytowane 7 Września 2010 przez Mane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 Moze mu zasilacz umiera? Mialem taki problem z prawie dzialajaca bramka VoIP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Mam problem z routerem Linksys WRK54G. Co jakiś czas się zawiesza, nieraz kilka razy dziennie, innym razem jest spokój przez kilka dni. Zawiesza sie nie do końca wszystko, w tej chwili mogę się zdalnie (RDP) z internetu dostać do komputera w sieci domowej, ale z kolei na tym komputerze nie działa internet przez URL, przez IP nie działają strony www, telnet działa na porcie 80, poprzez ip moge się połączyć np z serwerem ftp. Nie można się również dostać lokalnie na router. Ktoś ma jakiś pomysł? Jakieś ustawienia mogą to powodować, czy po prostu kupiłem jakąś padakę (okazja od kolegi: ) ) i najlepiej kupić coś nowego? EDIT: Ehhh to poranne klikanie przed wypiciem kawy, mała pomyłka, prosze o przeniesienie do działu Sprzęt Sieciowy & Wi-fi Zacznij od upgrade'u firmware'u, ewentualnie zmiana oprogramowania na alternatywne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Z tego co się orientuje to na ten sprzęt nie ma alternatywnego oprogramowania. To ten linksys z jedna antenka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Pogooglaj ;) podobno (nie sprawdzałem osobiście) userzy, wgrywają soft przeznaczony do WRT'ka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 Niestety wgrane jest najnowsze dostępne oprogramowanie wiec pewnie jego żywot zbliża się do końca, dzisiaj planuję jechać do EURO RTV AGD po TP-Linka WRT1043ND. Czy to dobry wybór? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 Niestety wgrane jest najnowsze dostępne oprogramowanie wiec pewnie jego żywot zbliża się do końca, dzisiaj planuję jechać do EURO RTV AGD po TP-Linka WRT1043ND. Czy to dobry wybór? Tak - zwłaszcza po zmianie softu na alternatywny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...