case Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 robie sobie wlasnie cd z kilkoma obrazami (multi boot , mozna sobie wybrac co ma wystartowac ) narazie mam -obraz z dos i pliki do flashowania 8500/9100 -memtest86 -normalny dos i chcialem jeszcze prime potrzebuje jakiegos malego linuxa , ma wystartowac i uruchomic jeden programik (prime 95) , zadnej konfiguracji , zadnych bajerow na upartego sam moge zrobic ten image ale nie mam za bardzo czasu moze ktos zna stronke z jaksa dystrybucja ktora sie nada ? (jedyne wymagania to tar / gzip / 550k wolengo miejsca ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 nie wiem czy nie namieszam ale z obojętnie jakiej dystrybucji mozesz w czasie kompilacji kernela wydac polecenie make zdisk ktore jak sie domyslasz :wink: zainstaluje Ci jajo na dyskietce, no i w ten sposob jestes blisko stworzenia swojej mini dystrybucji p.s. polecenie make zdisk - spowoduje coprawda przeniesienie jadra na dyskietke ale system plikow nadal bedzie ladowal sie z Twardego dysku by i system plikow ladowal sie z dyskietki potrzebujesz przekazac do jadra polecenie root=/dev/fd0 sorki jak namieszalem - jestem tylko nubisiem :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artist Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 jest cala masa minidystrybucji .. poszukaj na google ... ja polecam floppixa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...