krzemian Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 (edytowane) Właśnie wymieniłem toner. Na drukach pojawiają się pionowe pasy - zupełnie tak, jakby drukarka aplikowała zbyt dużą ilość tonera w konkretnych miejscach, bądź jakieś prowadnice były zabrudzone. Które elementy mogę samodzielnie przeczyścić, by nie utracić gwarancji i jednoczesnie uniknąć wizyty w serwisie? Przed wymianą tonera problem również występował. Zaś jeśli chodzi o samą wymianę, to po jego wyjęciu zauważyłem pod spodem dużo czarnego, ubitego proszku. Nic z nim nie robiłem i po prostu wsadziłem nowy toner. pzdr. EDIT: Wydruk zwykłej, białej strony powoduje wydruk zwykłej, białej strony, a więc nie chodzi tu o zabrudzone prowadnice (tak myślę) Edytowane 7 Września 2010 przez krzemian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 Tomer oryginał czy zamiennik ? Jesli zamiennik to masz po gwarancji i zespół OPC do naprawy..... ( jak nie listwa zbierajaca to cos innego ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...