ajgon Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 Witam! Potrzebuję kupić komputer, który będzie służył przede wszystkim do pracy (webdevelopment), w drugiej kolejności chciałbym sobie w coś pograć :) Ważne jest dla mnie, aby konfiguracja radziła sobie z wirtualizacją (pracuję na linuxie, na którym odpalam maszyny windowsowe), działała szybko w typowych zadaniach. Grać mogę na niższych detalach :-) Zależy mi też na tym, żeby konfiguracja była w miarę rozwojowa/użyteczna za kilka lat (przynajmniej do pracy). Zależy mi bardzo na obsłudze dwóch monitorów 24'' w 1920x1080. http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__konfigurator/pk__pokaz/__skorzystaj_z_dynamicznego_konfiguratora/__przefiltruj_produkty_wedlug_wlasnych_preferencji/ - posiłkowałem się kreatorem tego sklepu, bo chcę u nich kupić jak najwięcej. Ale jeśli bardziej będzie się opłacało wybrać co innego, to z chęcią się zastosuję. Żeby więcej nie przynudzać, oto mój wybór: - Asus M4A87TD/USB3 DDR3 - AMD Phenom II 955 X4 QuadCore 3.2GHz AM3 - GoodRam 2x2GB 1333MHz DDR3 - 2x Samsung F3 1TB SATA-2 - Kingston SSD 30GB - Gigabyte GeForce GTX460 OC 1GB 256bit Do tego Zalman CNPS10X Flex i wiatrak Fander Selekta 120x120x25mm i zasilacz OCZ StealthXStream2 500W. Do tego jakaś obudowa. Razem wychodzi mi 3400 zł, gdyby jeszcze dało się urwać te 400zł to byłoby super :) Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi i pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariooooo Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Urwij SSD zrób Raid 0 lub Raid 1 na dyskach i będziesz miał tak samo albo i szybciej. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 I dołóż RAM'u (do 8GB) - do wirtualizacji się przyda (zwłaszcza jak masz otwarte z 2/3 systemy)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...