123er Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 (edytowane) Potrzebuje laptop do pracy biurowej na budowie ( nie nie musi być pancerny ) zadaniom podoła pewnie każda konfiguracja cpu+igp , myślę że przydałaby się matowa matryca 14-15cali i w miarę możliwości długa praca na baterii. lapek wraz z systemem co sądzicie o tym ( jest bez systemu, ale może jest wersja z) http://www.x-kom.pl/p/51376-notebook-laptop-15,6-lenovo-ibm-sl510-t6570-3072-320-dvd-rw.html Edytowane 7 Września 2010 przez 123er Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer85 Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 Cześć Właściciel SL 500 tak mi napisał o nim: mam tego lapka od marca (jest to mój 3 laptop) jestem z niego bardzo zadowolony, poprzednie miały swoje wady (brak HDMI, a HP głośny i grzał się). Moja wersja lapka to 2GB i układ intelowski + Core2Duo. Może na początek wady: - słabe kąty widzenia (szczególnie na boki, ale wymiana matrycy to 300zł może kiedyś to zrobię) - trochę ciężki i gruby (ale jest to też może i zaleta bo jest naprawdę pancerny) - brak zasuwki do blokowania matrycy (polubiłem to bo stare Lenovo taką miało, choć SL500 ma naprawdę dobre magnesy i klapa nie lata) Zalety: - 3h i 30min pracy na baterii (w trybie oszczędzania system, win7) - ochrona dysku (żyroskop) - mocna antena WiFi (wokół matrycy) - HDMI, laptop radzi sobie spokojnie z obrazem 1080p na zintegrowanym układzie :)) czego chcieć więcej? no i dźwięk też idzie przez HDMI - pancerny (nic mu nie straszne), naprawdę solidna konstrukcja - cichy i nie grzeje się - 4 porty USB, uwierz mi super sprawa a nie tak jak od Apple 2USB // śmiech na sali... - track-point, o wiele lepsze rozwiązanie niż touchpad - klawiatura, ale to wszyscy chwalą stara dobra IBMowska konstrukcja, przyjemny skok klawiszy, możesz ją zalać a sprzęt i tak nie ucierpi... Ogólnie to najlepszy lapek jakiego miałem, jest oparty o starą IBM'owską konstrukcje serii R... więc wart uwagi :) Jeżeli nie zależy Ci na grach a tylko bezproblemowej pracy to go bierz i się nie zastanawiaj... naprawdę polecam, jedyna wada tak naprawdę to matryca... ale niestety nie widziałem jeszcze nigdy Lenovo z dobrą matrycą... ---- A drugi napisał tak: Miałem SL510, aczkolwiek w trochę słabszej konfiguracji i jeśli chodzi o jakość wykonania mogę polecić. Nic nie skrzypi, dobre zawiasy, AntiShock na HDD, świetne klawisze funkcyjne, dobry soft, jedna z lepszych klawiatur na jakich miałem przyjemność pisać, Trackpoint (tzw łechtaczka :) i wszystko to co kolega wyżej wypisał. Wady to faktycznie LEDowa matryca, która ma nieco kiepskie kąty, ale za to nadrabia barwą i jasnością. Jakbym miał zakupić kolejnego notebooka to z pewnością byłby to ThinkPad. ---- Moim zdanie dobry wybór:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobikon Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Za 2000zł to teraz najlepiej wybrać: HP Compaq 620 WD680EA 15,6" 1366x768 - Notebooki - HP Compaq 620 WD680EA 15,6" 1366x768 od 1999.99zł lub Lenovo ThinkPad SL510 15,6" 1366x768 - Notebooki - Lenovo ThinkPad SL510 15,6" 1366x768 od 1998.99zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123er Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 kupiłem SL510 T6570/ 3GB /15'6/320 / INT4500/ matowa matryca za 2010zł pierwsze wrażenie bardzo dobre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...