Killer85 Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Witam Warto kupić używanego lapka HP Pavilion dv6540EW * Procesor: 2000MHz, Intel® Core™ 2 Duo Processor T7300 L2 cache 4MB FSB 800Mhz * Pamięć: 2048 DDR II, możliwość rozbudowy do 4 GB, dwa gniazda soDIMM * Ekran: 15.4in, WXGA BrightView 1280 x 800 pikseli, format obrazu 16:10 * Karta graficzna: NVIDIA® GeForce™ Go 8400M z 128MB pamięci (do 895MB TurboCache). Obsługa Microsoft® DirectX 10.0 * Napędy: Dysk 320(nowy) Serial ATA 5400 rpm, nagrywarka DVD-SuperMulti LightScribe® * Komunikacja: Bluetooth, LAN, modem analogowy, WiFi * Porty: 1xExpressCard slot, 1xHDMI, 3x USB 2.0, Czytnik kart 5-in-1 (SD MMC xD SM MS Pro), FireWire, mikrofon, replikator portów, RJ-11, RJ-45, S P DIF, słuchawki, TV-out, VGA 15-pin out Laptop używany bez gwary Koleś chce 850 PLN Warto pchać się w coś takiego za tą cenę? Koleś ma tego lapka ok.4 lata i mówi że z grafą nic się nie dzieje i nie działo Proszę o wypowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dewastator Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 DV i to bez gwarancji w tak niskiej cenie = problem. Cała seria DV miała problem z temperaturą, więc może mieć przegrzany chip ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Ogolnie serie DV 6xxx i 9xxx to ostatnio najczesciej widziane u mnie lapki na serwisach. 80% ma dyski nadzgane badsektorami... powod podal kolega wyzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer85 Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Ogolnie serie DV 6xxx i 9xxx to ostatnio najczesciej widziane u mnie lapki na serwisach. 80% ma dyski nadzgane badsektorami... powod podal kolega wyzej Akurat koleś wymienił dysk na nową 320Gb A jeśli ma temperatury w normie i się nie przegrzewa to warto brać?? Mogę go mieć w domu od niego na próbę-sam mi to sprzedający zaproponował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dewastator Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Możesz mieć farta i mieć sprawnego notka przez długi czas, ale rozsądek każe mi napisać aby do kosztów lapa doliczyć ok 250 zł bo tyle może kosztować naprawa chipa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer85 Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Możesz mieć farta i mieć sprawnego notka przez długi czas, ale rozsądek każe mi napisać aby do kosztów lapa doliczyć ok 250 zł bo tyle może kosztować naprawa chipa. I po naprawie będzie ok czy znowu może się przegrzać chip?? Jestem w kropce... Brać czy nie brać oto jest pytanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dewastator Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Najlepiej jak zapytasz ludzi na elektrodzie o opinię, zapewne będzie podobna, lub nieco gorsza. Problem z tym laptopem został Ci nakreślony - sam zdecyduj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Wez do domu, popracuj kilka godzin i zobaczysz jak lapek sie grzeje... Niestety wiekszosc jest diabelnie ciepla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer85 Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 (edytowane) Tak zrobię Dzięki za wypowiedzi:) @ jonathan możesz napisać mi te temperatury abym wiedział czy się przegrzewa czy nie?? Miałem do tej pory do czynienia tylko z deskopami więc wybacz... Edytowane 8 Września 2010 przez Killer85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Wiesz trudno to ocenic... Mialek kilka sztuk u siebie i bylo roznie. obudowa Miala 40 stopni np. w Jednym nawet lekko sie juz odksztalcila z ciepla. ;] Kladac lapka na kolanach poczujesz szybko dyskomfort Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer85 Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Dzięki:) POZDRAWIAM Krzysiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Jak już go weźmiesz zainwestuj w Arctica silver/ceramique i na pewno trochę to zabezpieczy lapka przed uwaleniem grafy/chipa. Potem zainwestuj w jakąś podkładkę chłodzącą i powinno być OK. Do tego regularne czyszczenie odkurzacz + sprężone powietrze i powinno być OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...