Paazik Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Witam! Wiem że trochę banalne pytanie ale: Więc: czy mając dwa kompy z sieciówkami mogę je połączyć(oba mają win xp) i pykać sobie w gierki(np. jakie z nowych?). Jak skonfigurować kompa itp. Jest jakaś strona WWW o tym?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 www.google.pl :arrow: sieci komputerowe :arrow: Szukaj na stronach kategorii: Polski :!: :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paazik Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 a jaki kabel jest do tego potrzebny? co to znaczy kabel skrosowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidD Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Do połączenia bezpośrednio dwóch kompów - cross-link. Po podłączenia przez huba/switcha - zwykły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=28934 tu jest troche o tym.... przegladnij do dolu a znajdziesz odp na swoje pytania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r4cik Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 cros-link czyli potocznie skrętka??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 cross - skretka z przeplotem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r4cik Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Jak już drążymy ten temat mógł byś dać jakieś zdjęcie takiego cross-linka bo mi gościu dał kawałek skrętki zaciśniętej i nie wiem czy ona ma przeplot czy nie . Jak w ogóle przeplot wygląda??? A u mnie to wygląda tak i nie widzi drugiego kompa a sieciówki są tych samych parametrów tylko minimalnie innych firm albo nawet tych samych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r4cik Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 ((((((((((I sory Pazik że ci się w topic mówiąć brzydko wpiepszyłem ze swoim problemem ale ludzie tu są uczuleni jak ktoś otwiera drugi topic o podobnym charakterze i dają linki typu www.goooooogle.pl mówiąc szukaj sobie)))))))))))))))))))) ( Być może masz ten sam problem ) Wracając do topicu mogę podać jak są ułożone kolorki w oby końcówkach tylko nie wiem czy to w tym się przeplot zawiera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 r4cik: a moze tak poczytasz FAQ :?: · Jak mają wyglądać połączenia w kablu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 [...] Jak w ogóle przeplot wygląda??? A u mnie to wygląda tak[...] Wiesz co u mnie też tak wygląda skrętka tylko ma szary kolor :lol: Jak w ogóle przeplot wygląda???Skrosowany kabel: Pierwsza końcówka : biało-pomarańczowy pomarańczowy biało-zielony niebieski biało-niebieski zielony biało-brązowy brązowy Druga końcówka : bialo-zielony zielony bialo-pomaranczowy niebieski bialo-niebieski pomaranczowy bialo-brązowy brązowy A za pomysł zeskanowania skrętki daje ci szóstke :lol: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r4cik Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Wiesz mogłem wam jeszcze obrobić w Photoshopie jak się scan mojej skręki nie podoba ;( P.S. Nie no bo myslałem że miedzy końcówkami jest coś switcho podobne (czyli ten "przeplot" ale lol ze mnie ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 P.S. Nie no bo myslałem że miedzy końcówkami jest coś switcho podobneJeżeli w lanie jest więcej niż 2 userów to urządzenie switchopodone będzie konieczne ale wtedy skrętka musi być "prosta" a nie skrosowana . Wiesz mogłem wam jeszcze obrobić w Photoshopie jak się scan mojej skręki nie podoba ;(Ależ skąd :wink: Jest Piękny :lol: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdimar Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 P.S. Nie no bo myslałem że miedzy końcówkami jest coś switcho podobneJeżeli w lanie jest więcej niż 2 userów to urządzenie switchopodone będzie konieczne ale wtedy skrętka musi być "prosta" a nie skrosowana .Nie musi być konieczne, można postawić np. połączenie mostkowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbych1 Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Kiedyś zrobiłem eksperyment i rozgałęziłem jedną linie poprzez podwójne gniazdo rj45 i net działał bez zarzutu obydwa kompy mogły korzystać z internetu równoczesnie tyle tylko że musiały posiadać rożne ip ale według umowy jaką posiadam z adminem mojej sieci było to nielegalne i nie chcąc sie narazić zlikwidowałem to teraz juz posiadam legalnie dwie nezależne linie oczywisicie za dodatkową opłatą abonecką za drógą płace mniej niż połowe pierwszej. Wczesniej próbowałem poprzez dwie karty z kablem skrosowanym a przez połączenie mostkowe też ale bez efektów, rozgałęzienie okazało sie najprostszym rozwiązaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...