Skocz do zawartości
Gość marcin1988

ASROCK M3A770DE

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marcin1988

Witam, mam dziwny problem z Asrock m3a770de. Po wpisaniu hasła w change user password po zapisaniu ustawien biosu komputer włączając się pyta oczywiście o hasło ale gdy wcisną enter to zaczyna sie włączać system a przecież nie powinien bo hasło ustawiłem inne. Pierwszy raz mam styczność z takim zjawiskiem żeby komputer się włączał dalej mimo podania złego hasła. Może ktoś wie jak można ten problem rozwiązać? Mam najnowszy bios 1.60

Edytowane przez marcin1988

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytaj dokładniej instrukcję.

1. W niektórych płytach są 2 hasła: user passoword i superuser password.

2. W niektórych płytach są 2 poziomy dostępu.

3. Większość płyt ma opcję wybrania, czy hasło jest na system, czy na setup (tutaj: bios).

Jeśli natomiast byłby błąd w biosie, to w teorii wpisanie dobrego hasła powinno zatrzymać start komputera.

Możesz też sprawdzić, czy nie ma jakiegoś raportu na stronie producenta dotyczącego tej wersji biosu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam widzę "Supervisor password" oraz "User password".

Pytania:

1. Które ustawiłeś? Pierwsze, drugie, obydwa? Jeśli obydwa to czy takie same?

2. O które zostałeś zapytany i kiedy? Przy starcie czy przy próbie wejścia do bios?

3. Jakie wpisałeś i czy przy wpisaniu poprawnego system się zatrzymał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi