Gość marcin1988 Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 (edytowane) Witam, mam dziwny problem z Asrock m3a770de. Po wpisaniu hasła w change user password po zapisaniu ustawien biosu komputer włączając się pyta oczywiście o hasło ale gdy wcisną enter to zaczyna sie włączać system a przecież nie powinien bo hasło ustawiłem inne. Pierwszy raz mam styczność z takim zjawiskiem żeby komputer się włączał dalej mimo podania złego hasła. Może ktoś wie jak można ten problem rozwiązać? Mam najnowszy bios 1.60 Edytowane 8 Września 2010 przez marcin1988 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Przeczytaj dokładniej instrukcję. 1. W niektórych płytach są 2 hasła: user passoword i superuser password. 2. W niektórych płytach są 2 poziomy dostępu. 3. Większość płyt ma opcję wybrania, czy hasło jest na system, czy na setup (tutaj: bios). Jeśli natomiast byłby błąd w biosie, to w teorii wpisanie dobrego hasła powinno zatrzymać start komputera. Możesz też sprawdzić, czy nie ma jakiegoś raportu na stronie producenta dotyczącego tej wersji biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin1988 Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 ja mam ustawione hasło na system i na bios i tylko te 2 opcje są do wyboru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Ja tam widzę "Supervisor password" oraz "User password". Pytania: 1. Które ustawiłeś? Pierwsze, drugie, obydwa? Jeśli obydwa to czy takie same? 2. O które zostałeś zapytany i kiedy? Przy starcie czy przy próbie wejścia do bios? 3. Jakie wpisałeś i czy przy wpisaniu poprawnego system się zatrzymał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin1988 Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 problem rozwiazany przestawilem jedna opcje w biosie i jest juz ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...