Bezan Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 (edytowane) Udało mi się złożyć moje pierwsze WC (może niedługo pochwalę się w galerii) i mam pytanie czy temperatury są OK. Rezultaty męczenia OCCT: Aktualnie układ jest tylko na CPU. Dojdzie jeszcze GPU. Blok na CPU EK-Supreme HF High Flow - FULL COPPER - "FULL GOLD" Chłodnice Swiftech MCR320-QPK Magicool Pro Slim Profile 1X120mm Radiator Poza screenami w załączniku aktualnie: CPU IDLE - 33C CPU STRES - 53C Powietrze wchodzące do obudowy - 22C Powietrze w obudowie przed chłodnicą - 25C Woda tuż przez chłodnicą - 28C Procesor to e7200@4GHz (421 x 9.5 przy 1.3625v z BIOS-u). Dodam, że na powietrzu Thermalright Ultra Extreme 120 proc w stresie miał ~75C Za słaby docisk, że takie temp są czy normalna sprawa przy takim OC? Swoją drogą jak mocno trzeba przykręcić ten blok? Edytowane 8 Września 2010 przez Bezan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 u mnie e8400 na takim samym napieciu, chlodzony woda o temperaturze 32 stopni dochodzi do 60 przy obciazeniu orthosem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 To normalne wyniki. I tak zbiłeś 20*C w porównaniu do AC, które miałeś dobre. Nie wiem, czego jeszcze byś chciał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezan Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 To normalne wyniki. I tak zbiłeś 20*C w porównaniu do AC, które miałeś dobre. Nie wiem, czego jeszcze byś chciał. Spodziewałem się, że w stresie procesor będzie miał jeszcze mniej na wodzie... ;) No ale mimo wszystko jestem zadowolony ze zmian. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Kluczowa w takim przypadku jest zawsze temperatura wody. U ciebie jest jak najbardziej ok, jezeli mimo tego mialbys zbyt wysokie temperatury, byl by jakis problem ze stykiem blok/procesor, bo wode masz "zimna". Moim zdaniem jest w normie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...