zenti Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Witam zastanawiam się jak to możliwe że taka temp mi pokazują programy i bios. Jest gorący fakt ale to już jakaś przesada.. Na "pająka" jest w 88 stopni i7 920 def + TRUE +KAMA OCZ 1600 CL 7 po o/c w budzie podczas 3dmarku pochodzi do 130 stopni !! i7 920 @ 4GHz + TRUE +KAMA OCZ 1600 CL 7 TX650 FRACTAL desipn define r2 + 2x120mm Postanowiłem Ściągnąć radiator nałożyłem pastę Zalman STG1 Temp. spadła o 6 stopni :/ Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Napięcia manualnie ustawiałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenti Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Tak w obu przypadkach na def i po o/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 jakiś shit ................... bardzo gorąco. bios najnowszy? Chyba musisz czekac aż padnie i na gwarę albo wymień na coś innego jak masz możliwość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Temperatury sprawdzałeś softem, czy także dotykając radiatora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenti Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 (edytowane) Tak bios najnowszy czytałem w necie ze to konstrukcja tak ma:/ Teraz sie zastanawiam albo kupuje na chipset Thermalright HR-05 IFX albo zmieniam płytę. Proc robi 4GHz 1.38V i jest po szlifie. Pytanie do was ile można jeszcze z i7 920 wyciągnic na TRUE mowie o warunkach 24/7 EDIT: Zewnętrzny czujnik starałem się wsadzić go jak najbliżej moglem to tak 60stopni w idlle Edytowane 8 Września 2010 przez zenti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenti Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Proszę o sprawdzeni ustawień w biosie może coś nie gra :/ Największy jest problem teraz ze nie widzi 1 kości ustawione timingi na sztywno nawet jak sam włożę to się komp nie uruchomi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 zmniejsz napięcie na NB(ioh) ,standardowo jest 1.1v u ciebie jest prawie 1.2v ,jeżeli chodzi o stabilną pracę 4ghz to musisz ustawić QPI Voltage na 1.3v jeżeli nie będzie stabilnie to podbij do 1.32v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenti Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Ok pobawi się jeszcze tym napięciem. Ale jak z ta kością>?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 Norma. Miałem Eclipse Plus, prawie ta sama konstrukcja i takie same tempy. I rzeczywiscie - czujnik nie kłamał bo dotykałem i się poparzyłem. Napięcie zmniejsz, BIOS najnowszy wrzuć i nawiew obowiazkowo. Takie tempy nie zapowiadają długiej żywotności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenti Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 (edytowane) Witam, Zaopatrzyłem się w 3 Delty :) http://yfrog.com/j6image036fbj Mam nadzieje ze podołają :P Niestety nie mam już pomysłu jak ustawić ta 3 kość aby działa tri channel.... Edytowane 20 Września 2010 przez zenti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenti Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 (edytowane) ..... Edytowane 6 Listopada 2010 przez zenti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 (edytowane) spróbuj: QPI Voltage = 1.3V Spróbuj podnieść V dla ramów do 1.7V SPREAD SPECTRUM = DISABLED CPU PLL = 1.8V (u ciebie widzę jakieś dziwne 1.25V) Kości sprawne? Poprzekładaj w slotach. Edytowane 21 Września 2010 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenti Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 (edytowane) ... Edytowane 6 Listopada 2010 przez zenti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenti Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2010 Proszę o usuniecie tematu!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...