AS00 Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Witam, Planuje zakup nowej nagrywarki i nie wiem, jaki model wybrać, jakiej firmy? Jakie parametry powinna mieć? Proszę o jakieś propozycje solidnych nagrywarek :) Aha, zapomniałbym o złączu: SATA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Na wstępie to trzeba by napisać czy to ma być nagrywarka dvd, combo bd czy może nagrywarka bluray. Potem podaj do czego czy okazyjne nagrywanie czy regularne i konieczna pewność zapisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AS00 Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Wybaczcie, że nie uściśliłem od razu. Chodzi o nagrywarkę DVD. Regularnie odtwarzane będą na niej płyty, a jeżeli o zapis chodzi to również regularnie, czasem pewnie więcej, czasem mniej. Dobrze by było, aby solidnie zapisywała, bo obecna nagrywarka TSSTcorp nie najlepiej radzi sobie z tym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 Niestety, nie ma czegoś takiego jak dobry czytnik i palnik w jednym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 LiteOn iHAS524. W tej chwili nie ma specjalnego wyboru skoro nie ma autorskich konstrukcji Pioneer'a i BenQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AS00 Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 Niestety, nie ma czegoś takiego jak dobry czytnik i palnik w jednym :) Czyli co? Powinienem mieć osobno napęd osobno nagrywarkę? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 To zależy od twoich wymagań. Ale tak niestety jest. Jeśli możesz pójść na kompromis to wystarczy 2 w jednym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AS00 Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 (edytowane) Chyba, że uda mi się jakoś wyregulować starą nagrywarkę i byłaby do odtwarzania płyt a nowa tylko do nagrywania :) _________________________________________________________ A ewentualnie jakieś inne modele oprócz tej LiteOn? Edytowane 12 Września 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2010 Podłącze się pod temat, żeby nie zakładać nowego i zacytuje posta z innego topicu, gdyż nieco mi się śpieszy. Potrzebuje wsparcia przy zakupie nowej nagrywarki, gdyż kochany Benq po 5 latach zaczyna mieć problemy, błędy TOC, kosmiczne długie i niepoprawne nagrywanie line-in i szalejąca szuflada. Czytać chyba jeszcze czyta, ale czytnik wół roboczy już mam i radzi sobie dobrze. I teraz pytanie, w co się warto pchać do 100zł? Polecany w zestawach Samsung SH-223L czy może polecany zagranicą Sony Optiarc AD-7241S, albo coś jeszcze innego? Oczywiście zgodnie z tematem rozpatruje tylko interfejs SATA. Za wszelaką pomoc będę wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...