Skocz do zawartości
AS00

Kupno nowej, dobrej nagrywarki.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Planuje zakup nowej nagrywarki i nie wiem, jaki model wybrać, jakiej firmy?

Jakie parametry powinna mieć?

Proszę o jakieś propozycje solidnych nagrywarek :)

Aha, zapomniałbym o złączu: SATA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybaczcie, że nie uściśliłem od razu.

Chodzi o nagrywarkę DVD. Regularnie odtwarzane będą na niej płyty, a jeżeli o zapis chodzi to również regularnie, czasem pewnie więcej, czasem mniej.

Dobrze by było, aby solidnie zapisywała, bo obecna nagrywarka TSSTcorp nie najlepiej radzi sobie z tym...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba, że uda mi się jakoś wyregulować starą nagrywarkę i byłaby do odtwarzania płyt a nowa tylko do nagrywania :)

A ewentualnie jakieś inne modele oprócz tej LiteOn?

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłącze się pod temat, żeby nie zakładać nowego i zacytuje posta z innego topicu, gdyż nieco mi się śpieszy.

Potrzebuje wsparcia przy zakupie nowej nagrywarki, gdyż kochany Benq po 5 latach zaczyna mieć problemy, błędy TOC, kosmiczne długie i niepoprawne nagrywanie line-in i szalejąca szuflada. Czytać chyba jeszcze czyta, ale czytnik wół roboczy już mam i radzi sobie dobrze.

I teraz pytanie, w co się warto pchać do 100zł? Polecany w zestawach Samsung SH-223L czy może polecany zagranicą Sony Optiarc AD-7241S, albo coś jeszcze innego? Oczywiście zgodnie z tematem rozpatruje tylko interfejs SATA. Za wszelaką pomoc będę wdzięczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi