mb_asasello Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 (edytowane) Witam, problem jak w tytule. Dane HDD (uzyskane Active Partition Recovery): BIOS NAME: WDC WD10EAVS-00D7B1 BIOS SERIAL: WD-WCAU45197974 BIOS VERSION: 01.01A01 TOTAL SIZE: 931 GB (1000204886016 bytes) CYLINDERS: 121601 TRACKS PER CYLINDER: 255 SECTORS PER TRACK: 63 BYTES OER SECTOR: 512 HD Tune Pro nie znalazł żadnych błędów, poza taką informacją ze SMART: Imageshack - hddzx.jpg Próbowałem podłączyć do innego komputera - ta sama sytuacja. Próbowałem stworzyć nowy MBR przez Active Partition Recovery - bez efektu. Czy ktoś jest mi w stanie pomóc? Czy mogę jakoś odzyskać dane z dysku, czy już raczej złom? Z góry dzięki Edytowane 9 Września 2010 przez mb_asasello Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 Jesteś pewny, że są tam jakieś partycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 Probowales wymienic kabel, tak jak informuje cie HD Tune? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mb_asasello Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 Tak, jestem pewien, że tam są partycje, Active Partition Recovery widzi nawet układ plików i katalogów na tym dysku Dysk był podpięty do 2 różnych komputerów, w sumie 4 różnymi kablami, ten sam efekt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 Program TestDisk do odzyskania partycji - opis na stronie producenta, w Necie oraz nawet gdzieś na forum. Po podłączeniu dobrego kabla liczba nie zniknie (nie zmieni się na 0), ale powinna przestać rosnąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mb_asasello Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 (edytowane) Program TestDisk do odzyskania partycji - opis na stronie producenta, w Necie oraz nawet gdzieś na forum. Po podłączeniu dobrego kabla liczba nie zniknie (nie zmieni się na 0), ale powinna przestać rosnąć. Dzięki, programik odzyskał mi HDD. Wszystkie dane są, w ogóle jakby nigdy nic się nie stało. Na wszelki wypadek wymieniłem jeszcze kabel, póki co ta wartość trzyma się stabilnie. Edytowane 10 Września 2010 przez mb_asasello Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...