Skocz do zawartości
z3l

Instalacja 7 z dysku USB?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, czy jest możliwe tak spreparowanie obrazu płyty windowsa, aby zainstalować go z dysku zewnętrznego pod USB?

Od dawien dawna instaluje system z pendrivewow, ale do siodemeczki trzeba minimum 4gb penka, a tak sie sklada, ze osemke ostatnio po pijaku zgubilem, a czworke pozyczylem kolezance, ktora aktualnie jest nad morze, wiec jedyna opcja jaka mi zostaje jest dysk zewnetrzny pod USB http://nk.pl/#profile/18103223/gallery/49, gdyz moj naped optyczny troche sie spsul i plyt nie chce nagrywac (konkretnie taki model samsung zloty z THIS IS IT o Michaelu Jacksonie, jakas nowa seria - moj ojciec dostal do lapciaka w gratisie). Jakiego programu w takim wypadku uzyć? Zawsze uzywalem ultraiso i 'wypalalem' obraz na pendrive'a - pojdzie w ten sam sposob?

Pytanie pozakonkursowe - istnieje jakis jeden program, ktory zrobi mi kopie ustawien wybranych przeze mnie zainstalowanych programow, a potem ja przywroci na swiezym systemie? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Instalacja Windows Vista, Windows 7 z Pendrive i innych pamięci Flash | OSinfo.pl

Z dyskiem jedzie się tak samo.

Programy mozna dodac wprost do obrazu instalacyjnego Windows, a własciwie to stworzyc nowy obraz z juz zainstalowanymi programami.

Edytowane przez ZlyUser

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki :)

Programy mozna dodac wprost do obrazu instalacyjnego Windows, a własciwie to stworzyc nowy obraz z juz zainstalowanymi programami.

no spoko, tylko... jak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi