grz3choo Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 (edytowane) Witam. Parę dni temu przyszła pora na moje mobo Abit IP35-e. Poza różnymi dziwactwami z USB sprawowała się świetnie a mój e2180 chodził stabilnie na 3,2GHz. Chciałbym na jej miejsce wstawić MSI P35 Neo2-FR lecz problem jest taki, że tej płyty nie idzie nigdzie dostać (no chyba, że się mylę :)) Znalazłem na allegro.pl jedną aukcję ale nie chce kupować używanej 3 lata płytki o niewiadomym stanie :) Zmiana configa nie wchodzi w grę. Potrzebuję tylko płytę. I własnie - jesli nie Neo2-FR to co? Chodzi mi po głowie jakiś Asus (p5q?) ewentualnie DFI ale jest tego teraz tyle (różne wersje, część zapewne okrojona itp), że po prostu się pogubiłem :( Byłbym bardzo wdzięczny za sugestie. Cena nie gra roli, ale oczywiście chciałbym żeby było to w miarę opłacalne i wydajne dla tego configa. Edytowane 25 Października 2010 przez grz3choo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 (edytowane) Sprzęty chodzą po 10 lat i więcej. Jak ma paść to na pewno nie sama z siebie po 3 latach. Bierz śmiało tego Neo2-FR Ale ostrzegam sprzedający są wybredni bo wiedzą, że dostaną za nią tyle ile żądają. Ostatnio poszła jedna na allegro za ok 150zł to była prawdziwa okazja. Normalnie chodzą po 170-180, a koleś mi wciskał za 220zł....i skubany sprzedał innemu naiwniakowi. A jak nie chcesz mieć stresa to są łądne ASUS P5 ale wysoko ponad 200zł na allegro. Przypilnuj tego - http://allegro.pl/msi-p35-neo2-fr-krakow-i1209406593.html Poza allegro nie puści. Edytowane 10 Września 2010 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prze Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 za ok 300 zł kupisz na allegro bardzo przyzwoitą, nieużywaną i z 23-miesięczną gwarancją DFI BLOOD IRON P45-T2RS. recenzja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grz3choo Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2010 Dzieki za sugestie. Niestety nie udalo mi sie wylicytowac tego MSI :( Poszukujac dalej natrafilem na ASUS P5Q SE P45 OC FSB 1600 Express Gate FV (1224748468) - Aukcje internetowe Allegro Moze cos takiego? Jest jakis haczyk pod pojeciem "SE" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2010 Okrojona sekcja zasilania, słabe rozmieszczenie złącz, beznadziejne umieszczenie złącza 24-pin. Strasznie goła ta płyta. Lepiej wziąć P5Q PRO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2010 bierz to DFI LP DK P35-T2 intel P35 FSB1333 SKLEP FV (1217408885) - Aukcje internetowe Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grz3choo Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Witam ponownie. Niestety nie udało mi się wylicytować żadnej z polecanych wyżej płyt ale ... co się odwlecze to nie uciecze :) Pozbyłem się procesora oraz pamięci i zamierzam zainwestować w nowe bebechy. Procesor i ram już wybrałem, odpowiednio : Procesor AMD PHENOM II X4 955 QUAD CORE AM3,125W (HDZ955FBK4DGM) w Morele.net Pamięć Good Ram DDR3 4 GB (2x2GB)/1333MHz PC3-10600 CL.9 (GR1333D364L9/4GDC) w Morele.net Problem mam z płytą, chodzą mi po głowie 3 (nota bene polecane na purepc.pl) : Płyta główna ASRock 770 EXTREME3 w Morele.net Płyta główna ASRock 870 EXTREME3 w Morele.net Płyta główna MSI 870-C45 AM3 w Morele.net No i właśnie, który model byłby najodpowiedniejszy ? Kompa chętnie widział bym podkręconego. Pytanie tylko czy mój zasilacz z siga to uciągnie. Jeśli chodzi o kwestie grafiki to póki co czekam na obniżkę i zdecyduję się na 460gtx albo hd6850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 2x to wyjdzie trochę taniej. Nie warto dopłacać do 870 Extreme3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...