ddmar Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 Cześć, przyszła pora na przesiadkę z dwóch nie-macierzowych 320GB na magazynowy 1-1.5TB + coś na system. Na razie mam fundusze na magazyn, który chwilowo będzie spełniał również rolę systemowego - dopóki nie kupię czegoś mądrzejszego. I tutaj moje pytanie - który z poniższych? Papierowe dane przeczytałem, forum przejrzałem ale nadal mam mętlik, szczególnie, że przechowuję pliki od PDFów po 2MB do filmów HD w plikach po kilka GB, a przy wyborze dysku ponoć ma to znaczenie. Skupmy się jednak na tych średnich, których jest najwięcej ;) Czyli ~700MB. WD10EVDS WD10EADS WD10EARS Seagate ST31000528AS Samsung HD103SJ Chyba EARS przekonuje mnie najbardziej 64MB cache oraz systemem 5400/7200 - cisza się liczy, szczególnie, gdy już będzie przez większość pracu w idle. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Zastanawiam się także nad czymś większym, także jestem otwarty na propozycje! pozdrawiam ddmar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel152 Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 z powyższych bym kupił samsunga f3, b szybki i w dobrej cenie, wd to grzechotniki a seagate awaryjny jest :), sam planuje dokupic kolejny dysk tym razem na system i zastanawiam sie nad 500 gb a 1tb samsunga f3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...