ivanov Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Po pierwsze w zestawie powinna być instrukcja - w niej jest w większości napisane co do czego (choć fakt, że trochę zbyt pobieżnie), ale co najważniejsze jest wykaz wszystkich części, które powinny znajdować się w zestawie. 1 Mała (przejściówka?) z czerwono-czarnym kablem. Po jeden stronie końcówka molex - co to? Zasilanie wentylatora 3pin przez Molex. 1 Małe-czarne-pozwijane-giętkie-coś - To się montuje na spodzie obudowy i służy do upięcia kabli??? Tak Lian Li Industrial Co., Ltd. 1 Mniejsze-czarne-pozwijane-giętkie-coś - j.w. - choć nie wiem gdzie dobrze to zamontować Heh, na to sam też na początku nie wpadłem - przypatrz się temu zdjęciu http://www.lancoolpc.com/tw/product/upload/image/k62r2/k62-07.jpg 1 małe czarne gumki do przyklejania. Zgaduję że pod śruby.. choć nie wiem które. Jest 16 przylepek - zdaje się umieszcza się je aby wyciszyć dysk - coś nie wiem gdzie i jak. http://www.lancoolpc.com/tw/product/upload/image/k62r1/k62-32.jpg Czy to wszystko co powinno być w zestawie? Jak już napisałem w instrukcji jest wykaz. W każdym bądź razie pominąłeś zatrzask do beznarzędziowego zamontowania zasilacza i buczek do płyty głównej. 1 Mała (przejściówka?) z czerwono-niebieskim kablem. Po jednej stronie jakby końcówka wpychana do stacji dyskietek - co to? E? Nie mam pojęcia o czym mówisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Jedno zdjęcie potrafi wyrazić więcej niż 1000 słów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyo Ton Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 (edytowane) Zasilanie wentylatora 3pin przez Molex. Mmm, okay. Tylko.. którego wentylatora? Nie jestem w stanie obecnie sprawdzić. Masz na myśli podpięcie zasilania do paneliku kontroli obrotów? A.. chyba kapuję. Popraw mnie jeśli się mylę. 3 wiatraczki podpinam do kontrolera 1 (może ten tylni) podpinam poprzez ten kabelek do zasilacza? Tak Lian Li Industrial Co., Ltd. Wedle tego co piszą zaleca się obcięcie dzióbków i użycie taśmy dwustronnej. Zgaduję że ma to pomóc w przyszłym ściągnięciu elementu, hm? Heh, na to sam też na początku nie wpadłem - przypatrz się temu zdjęciu http://www.lancoolpc.com/tw/product/upload/image/k62r2/k62-07.jpg Dobrze pomyślane http://www.lancoolpc.com/tw/product/upload/image/k62r1/k62-32.jpg Niespodzianka ^^' E? Nie mam pojęcia o czym mówisz. Udało mi się trafić na notkę przedstawiającą elementy dołączone do obudowy. Ten element nazywa się "Buzzer". Zdaje się jest powiązany z głośniczkiem w obudowie. Na dołączonym papierku nie pokazali gdzie go podłączyć. Bez narzędziowa zapinka na zasilacz też jest. P.S. Jedyny aparat jaki posiadam to ten w komórce. Niestety niezależnie czy zdjęcia robię w dzień czy w nocy - są 'nieczytelne'. Edytowane 18 Września 2010 przez Kyo Ton Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wulfisko Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Ten element nazywa się "Buzzer" No tak... nowsi uzyszkodnicy juz nie wiedza co to jest... :P Na informatyce sie uczylem jak w TurboPascalu zagrac na tym melodyjke. Wiekszosc gier z tego kiedys korzystala w czasach gdy karta dzwiekowa to byla ekstrawagancja. ;) Buzzer to rowniez to dziadostwo co wkurza pyknieciem podczas startu kompa. Mozna by rzec, ze jest dziadkiem DR. Debbugera obecnego na wiekszosci nowych plyt glownych. Kiedys to dzieki niemu i jego piskom wiedzialo sie co w kompie Ci siadlo. Podlaczasz to pod mobo (zobacz w instrukcji gdzie sie podlacza PC Speaker). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Wedle tego co piszą zaleca się obcięcie dzióbków i użycie taśmy dwustronnej. Zobacz, że w podłodze obudowy masz specjalne dziurki na ten element. Taśmą przylepiasz jak byś tych dziurek nie miał. Zgaduję że ma to pomóc w przyszłym ściągnięciu elementu, hm? To się mocuje na zwykłych kołeczkach; nie ma problemu, żeby to później wyjąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekcham Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 Podepnę się pod temat. Chcę kupić obudowę Lancool 58, ale nie jestem pewny czy wystarczy kabla zasilającego. Zasilacz posiada kabel o długości około 45cm (Enermax ECO 80+ 350W). Czy ktoś kto ma tę obudowę mógłby podpowiedzieć jakiej długości kabel zasilający jest potrzebny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 Za niewielkie pieniądze można przecież kupić przedłużacze do kabli (nawet z porządnym oplotem). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyo Ton Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2010 Podepnę się pod temat. Chcę kupić obudowę Lancool 58, ale nie jestem pewny czy wystarczy kabla zasilającego. Zasilacz posiada kabel o długości około 45cm (..) Zależy przy jakiej płycie głównej. Ja z M4A89GTD Pro miałem problem. Mimo że Be Quiet 530W posiada 45cm kable zasilające, i do tego 24-ro-igłowego gniazda doszły bez problemu, to z 4/8 igłowym w samej górze płyty miałem problem. Po zamontowaniu karty graficznej nie obeszło się bez przedłużacza (kilka dych w plecy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ar-ek Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 (edytowane) Ja też przymierzam się do zmiany obudowy. Moje potrzeby to - spora szerokość (przyszłościowo, minimum 205~210mm), równa góra (na obudowie będzie stał skaner), usb itp w górnej przedniej części, brak klapek, drzwiczek itp cudów, zasilacz na dole. Zabaw z chłodzeniem wodą nie planuję, więc ułatwienia w tej dziedzinie nie mają dla mnie znaczenia. Ma być przede wszystkim cicho. Temperatury mają jakieś tam znaczenie, ale nie krytyczne (grafikę mam zintegrowaną, więc jednego piecyka mniej. A jeśli wstawię normalną grafikę, to też raczej nie będzie mocno grzała, bo nie grywam ;) ). Wiatraczków na ścianie bocznej nie planuję, na górze też niespecjalnie (ze względu na skaner - w Utgardzie górny wiatraczek bym chyba odłączył...) $ do wydania to nie więcej niż okolice 3 stówek, ale chętnie wydam mniej :) Jak na razie "na placu boju" ostały się Lancool K58 i Xigmatek Utgard. Utgard znacznie bardziej mi się podoba, ale o Lancool są sporo lepsze opinie. Myślałem tez o CM 590 (do wyjęcia już za nieco ponad 2 stówki) oraz CM 5 II. Nie wiem czemu, jakoś mnie te CM nie przekonują, ale chyba są nie najgorsze. CM 690/692 za to odpadają, bo złącza usb są na środku góry i zakryłbym je skanerem. Antec 300 za to jakoś mi się nie podoba (chociaż też się nad nim zastanawiam). Jest coś jeszcze ciekawego, co może pominąłem? EDIT Znalazłem jeszcze Ace Edge 990. Wrażenie sprawia dość dobre, ale jedyne recenzje w sieci są w językach nordyckich... :| EDIT2: Zaczynam się skłaniać ku Xigmatek Midgard. Wygodniejsze mocowanie dysków niż w Utgardzie, półtorej stówki taniej niż RC-692-KWN2 czy K62, a niespecjalnie widzę, żeby warto było dokładać do tamtych dodatkowe 50% ceny nowego midgarda... Edytowane 25 Października 2010 przez Ar-ek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyo Ton Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 (edytowane) (dubble post - please delate) (podwójna wiadomość - proszę usunąć) Edytowane 4 Listopada 2010 przez Kyo Ton Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyo Ton Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Ar-ek > Trochę mnie nie było. Jeśli nie kupiłeś jeszcze obudowy czytaj dalej. ;) O Xigmatek Midgard być może jeszcze nie czytałem (albo wolałem zapomnieć). Jeśli zależy Ci na ciszy o CM 690 Advanced II, oraz tej starszej wersji.. zapomnij. Ser szwajcarski ma mniej dziur. K62 i K58 są dobre, choć czytając Twoje oczekiwania jak ulał wpasuje się Fractal Design R2: - nie ma za wiele otworów na wiatraczki, lecz warto wspomnieć, że od frontu masz dwa wolno-obrotowe wentylatory 120mm (duży plus! ) - standardowo posiada dwie maty (może więcej) wyciszające na ścianki boczne. Takie maty trochę kosztują. - kompletny zestaw filtrów antykurzowych (wbrew pozorom niewiele bud posiada wszystkie) - klasyczny, prosty wygląd (obudowa która nie rzuca się w oczy - dla mnie kolejny plus) Skąpiec - Fractal Design Define R2 od 339.00zł - ~340zł (od długiego czasu utrzymywała się na poziomie min 380zł. nawet gdy kupowałem L62 po tyle stała. Masz dobrą okazję.) R2 od długiego czasu był uznawany jako jedna z czołowych bud od 400zł. Konkurował z 690 Advance I , II, oraz LanCool R62. Każda z tych obudow jest w czymś 'naj'. W R2 króluje cisza (na rzecz gorszego przepływu powietrza). Poczytaj testy ^^ http://www.frazpc.pl/recenzje-2/266311,FRACTAL-DESIGN-DEFINE-R2---Definicja-dobrej-obudowy.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...