bocian24 Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 Witam. Jak w temacie: Zalman CNPS10X Performa + i3 + Tacens Prior - czy to dobre rozwiązanie? czy polecacie może jakieś inne? I do tego główne i podstawowe me pytanie: czy ten cooler wejdzie do tej budy i nie będzie nic przeszkadzało mu na mobo Gigabyte GA-H55M-S2H? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 Procesor i chłodzenie dobrze dobrane. 4500 MHz na CPU powinno być w zasięgu. Obudowa jednak trochę biedna. Z najtańszych obudów polecam Cooler Mastera Elite 430 albo Thermaltake'a V3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bocian24 Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 Procesor i chłodzenie dobrze dobrane. 4500 MHz na CPU powinno być w zasięgu. Obudowa jednak trochę biedna. Z najtańszych obudów polecam Cooler Mastera Elite 430 albo Thermaltake'a V3. Wezme CoolerMaster Elite 331 Black :) mam 332 o takich samych wymiarach i wlazl do niego spokojnie karakorum ktory jest o 2mm wiekszy od tego zalmana :) a tak swoja droga :D co lepsze zalman czy karakorum :D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 Zalman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bocian24 Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 (edytowane) A co do Elite 430 (bo jednak wpadł mi w oko) - wejdzie do niego ten cooler zalmana? bo się boję, że będzie niemiła niespodzianka i albo gięcie coolera albo otwarta buda (co zabija cały jej urok :P) Edytowane 12 Września 2010 przez bocian24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2010 Wg mnie spokojnie, to stosunkowo szeroka buda. Żeby mieć pewność po prostu zmierz, wymiary chłodzenia i obudowy są dostępne w necie. Zaletą tej obudowy będzie dużo lepsza wentylacja (zasilacz na dole, miejsce do montażu wentylatorów na ścianie górnej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 co do obudowy to uwazaj na produkty CM i pochodne ... mocowanie dyskow i jakosc blachy jest straszna , obudowa wpada w takie wibracje ze moj stary codegen jest cichszy ;-) kuknij w strone : ANTEC NSK 4000B II CZARNA NOWA OBUDOWA W-wa FV (1277804392) - Aukcje internetowe Allegro ... zmajstrowalem ostatnio takie cos pannie ... mega cichutkie, ciezkie jak klocek i oto chodzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 Mam taką budę. Kupiłem, bo składam kompa "biurowego". Jak znajdę chwilę, to zmierzę odległość od tacki do boku obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...