Dj. Gargamel Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 sluchajcie szykuje sie do 1 wc i zastanawiam sie czy zakladac ta plytke ? w ogole czy jak sie ma blok to pod niego wsadza sie shima ? czy to ma sens procek + shim + plate + blok jak sie ma sprawa smarownia pasta ? czy pomiedzy rdzen a plate czy tez pomiedzy blok a plate ? doradzcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Uuuu, cos ci sie tu jednak nie zgadza 8O ? Co ja w ogoole gadam... coldplate dajesz pod TEC'a, tak to idzie blok z copper shimem i pasta na rdzen , aha copper shima sie nie smaruje pasta od razu mowie jakby Ci przyszlo do glowy pytac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 na to zeby smarowac shima to nie wpadlem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 czy to ma sens procek + shim + plate + blok Czy nie zapomniałeś o czymś? Żeby cold plate był cold, to trzeba jeszcze peltierka między blok a plate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 no plate to tylko przy pelcie oczywiscie zeby cieplo z elementu grzejacego sie bylo rozprowadzone na duzo powierzchnie - aby pelt mogl odbierac to cieplo z calej powierzchni plate a nie jedynie np. z samego jadra ktoro ma jakies 1.1cm^2 a co do CS to ja nie uzywam i nie narzekam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 rozumiem czyli cold plate tylko przy ogniwie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saygon Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 no plate to tylko przy pelcie oczywiscie zeby cieplo z elementu grzejacego sie bylo rozprowadzone na duzo powierzchnie - aby pelt mogl odbierac to cieplo z calej powierzchni plate a nie jedynie np. z samego jadra ktoro ma jakies 1.1cm^2 a co do CS to ja nie uzywam i nie narzekam I JESZCZE ŻEBY JADREM NIE ZROBIC DZIURY W tec-U, DZIEKI PLATOWI NACISK ROZKŁADA SIĘ ROWNOMIERNIE, DZIEKI CZEM MOZESZ SPOKOJNIE MOCNO DOCISKAĆ. -sorki za capsa, ale juz nie chcialo misie poprawiać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 dzieki za wszystkie rady :) na razie nie zamierzam stwosowac takiego wynalzku jak ogniwo wsyatrczy mi wc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 no plate to tylko przy pelcie oczywiscie zeby cieplo z elementu grzejacego sie bylo rozprowadzone na duzo powierzchnie - aby pelt mogl odbierac to cieplo z calej powierzchni plate a nie jedynie np. z samego jadra ktoro ma jakies 1.1cm^2 a co do CS to ja nie uzywam i nie narzekam I JESZCZE ŻEBY JADREM NIE ZROBIC DZIURY W tec-U, DZIEKI PLATOWI NACISK ROZKŁADA SIĘ ROWNOMIERNIE, DZIEKI CZEM MOZESZ SPOKOJNIE MOCNO DOCISKAĆ. -sorki za capsa, ale juz nie chcialo misie poprawiać.teca raczej trudno jest rozpiertolic :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saygon Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 czy ja wiem ?? weź tan nacisk n blok bez cold plata- na pewno mozna uszkodzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 czy ja wiem ?? weź tan nacisk n blok bez cold plata- na pewno mozna uszkodzić.Prędzej jądro na części się rozleci! Ja pelta 68,8W wczoraj sprawdzałem - w zasadzie czy go zasilacz 235W uciągnie na 12V to oczywiście w imadle go montowałem. Z jednej kawałek miedzi 7mm grubości z drugiej duży radiator, wszystko do imadła dokręcam do oporu (oczywiście nie starając się zbyt bardzo :wink: ) i po kłopocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...