Skocz do zawartości
PiterSTR

[DIY] Uchwyt na monitor za mniej niz 2 zeta .

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Zapraszam do oberzenia mojego wideo w którym pokaże jak łatwo , szybko i najważniejsze tanio zrobic uchwyt scienny do monitora LCD.

Uchwyt ten potrafi utrzymac monitor 24" (BENQ G2420HDB).

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=dZXX3jC2MXQ

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedna czy dwie. Nie ma różnicy. Sami czasami siedzimy prosto przy biurku, czasami wręcz leżymy na nim i każda pozycja wymaga korekcji monitora. Jedni mają lepsze, drudzy gorszę kąty i trzeba sobie pomagać. Jednakże pomysł dobry. Okejka i piwko ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się w obudowie monitora zrobi otworki ( po wkrętach) to imho o gwarancji można zapomnieć.

O kołki, haki i uchwyty się nie martwię, bo jak pisano one szafki wytrzymują. Ale co z monitorem, przecież tu jego ciężar spoczywa na plastikowej obudowie w którą wkręcone są wkręty (pomijam kwestię że powinny być śruby z nakrętkami) ...to troszkę delikatne się wydaje.

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fabryczne dziury pod uchwyt VESA są wzmocnione metalowym szkieletem monitora.

Ale tu nie były one wykorzystywane i (uchwyt VESA bedzie nizej)!

edita. no dobra przyjrzałem się, faktycznie wykorzystane;) więc cofam to co powiedziałem.

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi