Skocz do zawartości
pawel199224

Opinie na temat zasilaczy tacens radix IV

Rekomendowane odpowiedzi

witam. Co sadzicie o zasilaczach tacens radix IV

Na razie nie widziałem zadnych testów ale według tego co jest na stronie producenta moge stwierdzić że ten zasilacz jest cholernie opłacalny jak za tą kase. Mocne linie 12v i dość duża sprawność. Do tego jeszcze ten wentyl 140mm. Jak myslicie zasilacz jest warty kupna czy to szrot tak jak radixy III.??? Tez miał niby super parametry a w tescie na nvision jako jedyne sie popaliły.

Pytam na tym forum bo widze że czesto polecacie te zasilacze

Edytowane przez pawel199224

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie pisałem ze chce go kupić, powiedzmy ze czesto doradzam w wyborze sprzetu .Wiem jakie zasilacze sa sprawdzone i dobre ale chce zasięgnąć jakis opinii na temat tego modelu.

Nie widziałem w necie zadnego testu a zasilacz według parametrów wyglada na całkiem dobry. Widziałem też testy nowego valeo i moze tacens sie poprawił. Moze ktoś wie na jakim serwisie znajde testy ??? albo ma ten zasilacz i moze coś o nim napisac.?? Jak trzyma napiecia, czy jest głosny, ajk z jakoscią okablowania itd.

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod koniec sierpnia pisałem z Miguelem i przy okazji spytałem się dlaczego poleca w zestawach tego Tacensa. Poza tym, że jest to nowy produkt nic więcej nie odpowiedział. Biorąc pod uwagę , że wersja 450W nie posiada złącza do karty graficznej i tylko 4 molexy musimy bawić się w przejściówki gdy mamy kartę wymagającą dodatkowego zasilania.

Kilka osób poleciło ten zasilacz w zestawach, ponieważ bezmyślnie kopiują zestawy Miguela.

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem z takowym doczynienia kilka miesięcy temu. pierwsze wrażenia OK. dość ciężki, solidnie wykonany, tylko kable strasznie liche i krótkie. odczucie jakby się miały zaraz rozpier* - takie ciach!iane dosłownie.

pracował z athlon X2, jakimś asrockiem am3, 9800gt i nie było żadnych problemów. w kilkugodzinnych testach stabilny, cichy i chłodny.

napięcia mierzyłem "jakimś tam miernikiem" i pod obciążeniem wszystko w normie.

trudno coś o nim napisać konkretnego, przy testach na takim mało-wymagającym sprzęcie ale widać że tragedii nie ma i żaden FEEL to nie jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi