Skocz do zawartości
costi

Poszukiwane klocki drewniane

Rekomendowane odpowiedzi

Ja z takim niebanalnym pytankiem: czy ktos moze wie, gdzie mozna dostac klocki drewniane o wymiarach 25x25x15mm, lub zblizonych (jedna z plaszczyzn musi byc kwadratem), ale nie wiekszych niz 30x30x20.

Poszukuje firmy, ktora albo ma cos takiego w ofercie, albo moze mi takie wykonac (interesuje mnie 200 sztuk, moze wiecej, ale raczej nie wiecej niz 300-350).

Od biedy moga to byc elementy z tworzywa.

Ew, moze ktos z warszawiakow zna zaklad stolarski, ktory podjalby sie pociecia listwy drewnianej (np. takiej 25x25x1000) na odpowiednie elementy?

Ma to posluzyc jako elementy do wlasnorecznie wykonanej gry planszowej, wiec o ile dokladnosc nie jest super-hiper istotna, to powtarzalnosc tak. Tzn. jesli klocek bedzie mial 26x26x17mm, zamiast 25x25x15, to nic sie nie stanie, natomiast jesli jeden bedzie mial 15mm grubosci, drugi 18, a trzeci nie bedzie sciety prostopadle, to beda problemy (elementy w grze sa niejawne dla przeciwnika, wiec klocki powinny byc identyczne).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może spróbuj się skontaktować z jakimś producentem klocków drewnianych. Zgarną może z taśmy odpowiednią ilość i Ci prześlą. Ważne aby to nie było z sosny czy innego miękkiego drewna bo będzie się kruszyć na krawędziach. Jak znajdziesz stolarza który to zrobi, to też nie będzie tanio a z powtarzalnością może być różnie, będzie to na wpół ręczna robota i stolarz będzie musiał przy tym stać. U producenta zabawek podepną Cię pod jakiś wzór i poleci to na jakimś automacie.

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W gre nie wchodzi tylko Wawa, ale nie bede wysylal komus listwy do pociecia, wiec spoza Warszawy to raczej umowienie sie na wykonanie, ze tak powiem, od zera (tzn. nie dostarczam wlasnego materialu) ;) Takze jakby ktorys z forumowiczow chcial zarobic, to prosze o kontakt na PW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ costi jak nic nie znajdziesz sensownego, to daj znać mieszkam, że tak powiem w zagłębiu stolarki heh...

Kalwaria Zebrzydowska – Wikipedia, wolna encyklopedia

Miasto posiada silnie rozwinięty przemysł meblarski i skórzano-obuwniczy (1130 zakładów) z tradycjami sięgającymi XVII wieku. Co roku organizowane się tu słynne Targi Meblowe, na których rzemieślnicy wystawiają własne wyroby. W ciągu roku czynna jest ekspozycja w dwóch pawilonach Cechu Rzemiosł Różnych, który skupia rzemieślników z wszystkich branż.

co prawda ja się tym nie zajmuje ale w promieniu 300 metrów od mojego miejsca zamieszkania jest z 7 zakładów stolarskich :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi