Skocz do zawartości
Bezan

Fullcover na mobo P5K-E (i podobne)

Rekomendowane odpowiedzi

Wie ktoś z Was może czy da się gdzieś dostać blok fullcover na płytę główną Asus P5K-E (zapewne ukłąd będzie podobny jeszcze w innych modelach)? W sklepach raczej tego nie widać a osobne bloki u mnie odpadają.

Ewentualnie czy ktoś na forum zajmuje się robieniem bloków i można do niego PW? :)

Edytowane przez Bezan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bloku FC na płytę np. od EK nie ma, trzeba by sie dowiedzieć czy ktoś nie zrobił by na zamówienie. Z drugiej strony nie wiem dlaczego nie chcesz oddzielnych bloków, przynajmniej NB i SB warto by było zwodować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety Maniakalny odpisał, że nie będzie robił...

Próbowałem już osobne bloki na mosfety i NB ale straszna plątanina wychodzi a po drugie coś komp nie wstał. Może zły docisk lub od tyłu coś się stykało co nie powinno. Niestety trochę sięto grzeje i tylko temp wewnątrz podnosi dość mocno.

Czy ewentualnie są FC na inne płyty s775?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Full Board Water Blocks

Z tego wychodzi że nie ma na tą podstawkę żadnych FC, przynajmniej od EK. Ja bym na twoim miejscu dopracował montaż pojedynczych bloków na mostki bo masz ciekawą płytę do wodowania :), oprócz NB i SB nawet na mosfety można dostać firmowe bloki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety Maniakalny odpisał, że nie będzie robił...

Próbowałem już osobne bloki na mosfety i NB ale straszna plątanina wychodzi a po drugie coś komp nie wstał. Może zły docisk lub od tyłu coś się stykało co nie powinno. Niestety trochę sięto grzeje i tylko temp wewnątrz podnosi dość mocno.

Nie wiem na co Ci FC do tej mobo, ja u siebie mam tą płytę z Q9550 470x8.5 i nic się nie gotuje- na NB HR-05, wszystko stabilne jak skała, przynajmniej w moim przypadku ;) Załóż jakiegoś MCW30 na NB, na sekcję poszukaj Thermalright'a HR-09 (nie pamiętam który to był model) i wszystko styknie ;)

PS

SB nie ruszałem.

post-13357-074856200 1284493473_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi