Skocz do zawartości
tomasz

Dlaczego nie można odczytać cd textu w komputerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Takie programy jak: JetAudio czy EAC nie potrafią na moim komputerze odczytywać cd textu. Wiem, żę te programy potrafią to robić. A jak jest u Was? :(

Czy jest jakiś sposób aby umożliwić czytanie cd textu na komputerze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Takie programy jak: JetAudio czy EAC nie potrafią na moim komputerze odczytywać cd textu. Wiem, żę te programy potrafią to robić. A jak jest u Was? :( 

Czy jest jakiś sposób aby umożliwić czytanie cd textu na komputerze?

Chyba czytnik musi wspierać funkcję cdtext.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje napędy to: CD ROM LG 52x i nagrywarka LG 32x10x40. Na pewno one obsługują cd text.

Jakiś czas temu mogłem odczytywać cd text, ale po instalacji nowego systemu Windows XP coś się zepsuło.

Może coś trzeba poustawiać w Windowsie? Czy ktoś wie jak i gdzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało mi się skonfigurować EAC. Ten program już pokazuje cd text.

Ale co jest z Jet Audio. Po uaktywnieniu w tym programie opcji pokazywania cd textu: "Read CD text information" nic się nie dzieje. Cd textu dalej nie wyświetla.

Czyżby ten program źle działał? A może coś tu trzeba poustawiać?

Proszę o rady jeśli ktoś wie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm!! WinAmp?  

Jak to zrobić? Czyżby były takie pluginy do tego programu?

Proszę napisz "best-boy" wiecej na ten temat.

Winamp "chyba" bez pluginow odczytoje cd-text albo mi sie wydaje , moge sie mylic , kiedys mialem jedna plytke z cd-textem i winamp odczytal text , a teraz nawet nie mam jak sprawdzic , poszperalem troche na http://www.winamp.com i nie widze pluginu cd-text wiec jest bardzo duze prawdopodobienstwo ze winamp odczytuje cd-text standardowo , jak cos sie dowiem lub znajde dam jeszcze znac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi