Skocz do zawartości
pasza

Dodatkowe 2GB do Geil 2x1 GB

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Sprzęt:

Intel Core 2 Duo E6750 2,66GHz@3,2GHz

MSI P35 Neo 2 FIR

OCZ Fatal1ty 550W Modular SLI PSU LED 80Plus

GeIL Dual Ultra 2x 1GB DDR2 800 MHz

Asus Xonar DX

Gainward GeForce GTX 460 768MB

napięcie na ramach podniesione do 2.1, częstotliwość nie zmieniona, timingi: 5-4-4-12

chcę dokupić do tego dodatkowe 2GB i teraz kwestia taka czy dokupić kolejne 2x1 Geila, czy może innego producenta, a może jeszcze 2GB w jednej kości.

Co polecacie? Cena do 250zł

Z tego co słyszałem to te geile słabo współpracują z innymi ramami (nawet same ze sobą słabo współpracują :D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głupota co do informacji, że Geile źle współpracują z innymi ramami, a tym bardziej z takimi samymi. Dowód drzemie u mnie w opisie, a dokładniej 4x1GB. Szybciej to problemy ze strony płyty.

Ja na twoim miejscu wziąłbym jednak set 2x1 niż kość 2GB. Zawsze to te kilka procent można gdzieś na tym dualu zyskać. Z drugiej strony odcinasz sobie możliwość dalszej rozbudowy ramu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że dołożenie 2x1GB takich samych Geili to by było najlepsze rozwiązanie, nawet przez chwile tak miałem, ale jedna z kości się okazała wadliwa i poszły do serwisu a tam się okazało że już takich nie mają na wymianę i zwrot kasy ;/

tak myślałem nad tymi pamięciami Pamięć DDR2 OCZ 2GB PC800 2x1GB Reaper CL4 - DDR2 - ram.net.pl tylko nie wiem czy one przypadkiem nie będą się gryzły z geilami, co prawda też są cl4 i mają takie same napięcie, co myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że dołożenie 2x1GB takich samych Geili to by było najlepsze rozwiązanie, nawet przez chwile tak miałem, ale jedna z kości się okazała wadliwa i poszły do serwisu a tam się okazało że już takich nie mają na wymianę i zwrot kasy ;/

tak myślałem nad tymi pamięciami Pamięć DDR2 OCZ 2GB PC800 2x1GB Reaper CL4 - DDR2 - ram.net.pl tylko nie wiem czy one przypadkiem nie będą się gryzły z geilami, co prawda też są cl4 i mają takie same napięcie, co myślicie?

Simka, to ja Ci mogę powiedzieć , bo sam podobny temat założyłem, że OCZ & Geil na def. się nie gryzie, zajrzyj do mojego tematu jak się rozwinie.

Na chwilę 2x ultra 800 1x 2gb OCZ, co prawda nie parzyście ale wstaje. Teraz tylko znaleść te optymalne ustawienia. Na razie udało mi się osiagnać stabilne taktowanie 468 MHz co daje 936 w szybkosci pamięci. ale wydaje mi się że będą słabsze niż geil.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi